Cum să Alegi cel mai Bun Model de Compresor Pentru Nevoile Tale

Publicat in Casa & Gradina 18 August 2021 1497 ori
Google+ WhatsApp
Cum să Alegi cel mai Bun Model de Compresor Pentru Nevoile Tale
Cum să Alegi cel mai Bun Model de Compresor Pentru Nevoile Tale

Aerul comprimat folosit pe post de energie nu mai este rezervat doar profesioniștilor. Compacte, puternice, dar și foarte ușor de utilizat, cele mai bune modele de compresoare aer au o mulțime de domenii de aplicare. 

Compresorul de aer este astfel, esențial pentru anumite meserii precum cea de mecanic sau zugrav, dar poate fi în același timp și un dispozitiv indispensabil pentru lucrările de anvergură din casă sau pur și simplu pentru a umfla cauciucurile. 

Iată care sunt criteriile cele mai importante de care să ții cont atunci când alegi din varietatea de compresoare aer de pe piață.

 

Presiunea

Este exprimată în bari și este cea care desemnează forța furnizată de aer ieșind din compresor. Fiecare dispozitiv pe care îl poți fixa aici necesită o presiune minimă de respectat pentru a funcționa în mod corect. 

 

Debitul de aer

Debitul de aer este fără doar și poate cea mai importantă data atunci când alegi un compresor. Se poate exprima în litri pe minut sau în metri cubi pe oră. Este vorba  despre volumul de aer pe care mașina o va restitui pe o anumită perioadă de timp. Este direct corelată cu puterea motorului și cu mărimea cuvei. Cu cât muncile la care supui compresorul sunt mai intense, cu atât debitul de aer trebuie să fie mai important. 

 

Confortul de utilizare

În funcție de nevoile tale, va trebui să verifici greutatea sa, dimensiunile compresorului de aer, dar mai ales dacă este silențios, ușor de transportat, dar și simplu de utilizat.

Trebuie să ții cont și de dimensiunile sale pentru a nu fi nevoit să îi construiești un adăpost în cazul în care nu ai loc pentru el. Dacă dispui de foarte puțin loc, cel mai bine ar fi să alegi un model vertical, mai compact. 

 

Mobilitatea este la fel de importantă și ea

Compresoarele echipate cu roți pot să fie de toate mărimile, fie că este vorba despre un aparat mai mic, cu o cuvă de 20 de litri, fie că este vorba despre un mastodont de 200 de litri. Aceste modele îți vor permite să lucrezi oriunde din momentul în care ai o alimentare cu electricitate în zonă. Trebuie însă să ai grijă- maniabilitatea compresorului este invers proporțională cu cuva sa, chiar și cu ajutorul roților. Dacă te folosești de compresor doar ocazional, ai nevoie de un model portabil, fără cuvă, care este mult mai practic.

 

Nivelul sonor

O mare parte din modelele disponibile azi de piață sunt silențioase și atenuează zgomotul. Cele cu un motor termic sunt mai zgomotoase deci ai nevoie de o cască anti-zgomot. 

 

Mărimea cuvei

Aceasta depinde de felul în care compresorul va fi utilizat. Dacă vrei doar să umfli cauciucurile, este de ajuns un model portabil, cu o cuvă de 10 litri. Pentru lucrările care necesită o folosire intensă și mai îndelungată, ai nevoie de o cuvă mai mare, care să furnizeze un nivel de aer adecvat care să nu lase motorul să obosească.

Motorul

Există pe piață modele de compresoare de aer cu motoare termice sau cu motoare electrice. Cele electrice sunt mai ieftine, mai abordabile, dar nu sunt atât de practice. Nu sunt nici la fel de puternice ca și cele cu motoare termice. Modelul termic se potrivește pentru o utilizare intensă și pentru cei care sunt în căutare de maniabilitate înainte de toate.

Puterea motorului poate să fie exprimată în cai putere, dar nu este un criteriu determinant. Cu cât compresorul de aer are un motor mai puternic, cu atât cuva sa se va umple mai repede și cu atât utilizarea sa va putea fi mai îndelungată.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.