Ce să NU FACI dacă vrei o grădină de vis

Publicat in Casa & Gradina 22 Iulie 2020 1575 ori
Google+ WhatsApp
Ce să NU FACI dacă vrei o grădină de vis
Ce să NU FACI dacă vrei o grădină de vis

Casa și grădina ta sunt o exprimare personalizată a felului în care te vezi. Ele reflectă stilul tău de viață, pasiunile și interesele tale, așadar, îți poți decora curtea oricum îți dorești, evitând, totuși, un design prea sofisticat, ultra personalizat, obiectele foarte valoroase sau cele ce pot ofensa.

 

O grădină trebuie să fie elegantă, să se potrivească perfect cu stilul casei și să fie practică. Poți alege să plantezi gazon, legume sau flori, dar ai mare grijă ca plantele să se potrivească între ele și să fie compatibile. Există posibilitatea ca un aranjament ce ție ți se pare estetic plăcut să nu fie potrivit în termeni de botanică, iar curtea ta va fi sortită eșecului încă de la început.

 

Cel mai important, grădina ta trebuie să fie foarte bine întreținută, să aibă alei ce permit accesul către intrare și să plantezi flori ce aparțin regiunii în care se regăsește locuința ta. Desigur că poți amenaja o porțiune destinată plantelor exotice, dar ține cont de faptul că este posibil ca acestea să nu aibă condițiile necesare pentru a avea un trai bun. Documentează-te despre speciile deja aclimatizate în România pentru a ridica standardele micului tău colț de natură. Poți avea lămâi, smochini sau chiar avocado, pe care îl poți crește foarte ușor. 

Ce greșeli să NU faci în amenajarea grădinii

 

  1. Să uiți de spațiile de depozitare inteligente

O greșeală foarte comună este aceea de a nu te organiza astfel încât să îți creezi zone de depozitare inteligente și chic. Uneltele folosite în grădină pot fi puse într-o magazie decorată vesel, ce nu va trăda niciodată ce așezi în ea, iar jucăriile copiilor sau pernele tale favorite pot fi ferite de intemperii în cufere elegante sau în depozite construite chiar de tine.

  1. Să folosești mobilier nepotrivit

Mobilierul de grădină perfect nu trebuie să fie cel mai scump din magazin și nici realizat din cel mai exotic lemn, dar multe persoane consideră că acesta nu este important, deoarece este în permanență expus intemperiilor. Pentru confortul tău, alege un set cu masă și scaune pentru grădină calitative, ce pot fi acoperite cu perne vesele, alături de un hamac sau leagăn. Cu costuri reduse vei reuși să amenajezi o zonă de relaxare pe terasa căminului tău ce va rivaliza cu cele mai exotice centre SPA.

  1. Să încarci grădina cu flori și tufe

Desigur că o curte luxuriantă este frumoasă, iar îngrijirea ei îți va da un sentiment special, dar găsește variante pentru a delimita grădinița de flori de spațiul destinat legumelor și fructelor și oferă-le suficientă umbră plantând pomi fructiferi și arbuști decorativi.

  1. Să neglijezi iluminarea

Un decor fabulos al curții poate fi pierdut atunci când dorești să organizezi petreceri și reuniuni cu prietenii tăi, dar neglijezi zona de iluminare. În afară de faptul că va fi greu să vă bucurați de atmosferă, nimic din ceea ce ai amenajat cu drag nu va mai fi văzut. Alege corpuri de iluminat speciale pentru curte și lămpi cu încărcare solară. Timpul petrecut afară, noaptea se va prelungi, la fel ca starea ta de bine.

  1. Să uiți să îndepărtezi decorațiunile tematice

De sărbători, nimic nu este mai frumos decât o grădină ornată tematic. Nu uita că, odată cu sfârșitul perioadei, decorațiunile trebuie să se întoarcă în locul lor de depozitare, altfel riști să fie considerate kitsch!

Să ai propriul colț de natură este ceva ce mulți și-ar dori. Profită de șansa ta și amenajează-l în așa fel încât să fie locul în care îți dorești să te retragi pentru a-ți reîncărca bateriile și a te umple de energie pozitivă. 

 

Conexiunea cu natura este o necesitate rămasă din timpuri străvechi iar lipsa acesteia este  unul dintre motivele principale pentru care mulți alunecă pe panta spre depresie și anxietate. Contracarează stresul cotidian prin momente de respiro în aer liber, printre plantele tale favorite!

 

sursa foto: Shutterstock.com

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.