Romgaz vrea să majoreze capitalul social al depozitului de gaze Depogaz Ploiești cu 16 milioane lei

Publicat in Business 13 Septembrie 2018 846 ori
Google+ WhatsApp
Romgaz vrea să majoreze capitalul social al depozitului de gaze Depogaz Ploiești cu 16 milioane lei
Romgaz vrea să majoreze capitalul social al depozitului de gaze Depogaz Ploiești cu 16 milioane lei

Romgaz, unul dintre cei doi mari producători de gaze din România și una dintre cele mai profitabile companii de stat, vrea să majoreze capitalul social al Filialei de Înmagazinare Gaze Naturale Depogaz Ploiești cu 16,05 milioane lei, până la 66,05 milioane lei. Decizia va fi luată de acționari în ședința din 18 octombrie.

Capitalul social subscris și vărsat al societății va fi în final de 66.056.160 lei, fiind împărțit într-un număr de 6.605.616 părți sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, aparținând în totalitate asociatului unic, scrie News.ro.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței din 18 octombrie se află ”aprobarea majorării capitalului social al Romgaz – Filiala de Înmagazinare Gaze Naturale Depogaz Ploiești prin aportul în natură al asociatului unic Romgaz a bunurilor mobile de natura stocurilor de materiale consumabile, piese de schimb, obiecte de inventar cu valoarea de 16.056.160 lei”, arată un document transmis Bursei de Valori București (BVB).Vor fi emise 1.605.616 părți sociale, cu o valoare nominală de 10 lei fiecare, ca urmare a aportului în natură al asociatului unic Romgaz.

Romgaz are peste 6.000 de angajați și o capitalizare de 12,56 miliarde lei. Începând din 2013, acțiunile societății sunt tranzacționate pe piața reglementată administrată de BVB (Bursa de Valori București), sub simbolul SNG, și pe piața principală pentru instrumente financiare listate a LSE (London Stock Exchange), sub formă de Certificate Globale de Depozit (Global Deposit Rights – GDR) emise de The Bank of New York Mellon, sub simbolul SNGR.

Acționar principal este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participație de 70%.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.