Rafinăria Steaua Română din Câmpina, de vânzare pe OLX. Directorul societății nu știa despre anunț

Publicat in Business 10 August 2018 1279 ori
Google+ WhatsApp
Rafinăria Steaua Română din Câmpina, de vânzare pe OLX. Directorul societății nu știa despre anunț
Rafinăria Steaua Română din Câmpina, de vânzare pe OLX. Directorul societății nu știa despre anunț

Rafinăria Steaua Română din Câmpina, de vânzare pe OLX. Cea mai veche rafinărie din România, Steaua Română din Câmpina, a fost scoasă la vânzare pe un site de anunțuri. În schimb, conducerea societății, aflată în reorganizare, a precizat că rafinăria nu este de vânzare.

Cea mai mare rafinărie din România s-ar vinde cu 10,3 milioane de euro. Vânzarea se face „în reorganizare, prin negociere directă, așa cum reiese din anunțul publicat pe OLX. Acesta conține și date tehnice despre instalațiile deținute de Rafinăria Steua Română din Câmpina.

„Rafinaria este un complex industrial ce include un sector de producţie şi livrare produse petroliere şi un sector de producţie şi distribuiţie utilităţi. Instalaţiile pentru rafinarea ţiţeiului existente în incintă sunt: Instalaţia distilare atmosferică şi în vid DAV – capacitate 400.000 t/an; instalaţie distilare în vid DV – capacitate de proiect 138.000 t/an; instalaţie fabricare parafina – capacitate 15.000 t/an; instalaţie de amestecare finisare produse expediate; instalaţiile pentru producerea şi distribuţia utilităţi sunt:  instalaţie demineralizare – capacitate proiect 2 linii x 80 mc/h; instalaţii de alimentare cu apă şi producere abur – 2 cazane 25t/h abur supraincalzit şi 1 cazan 17t/h abur saturat; instalaţie produse speciale – ape reziduale – debit 750 mc/h', se arată în anunuţul de vânzare.

Rafinăria Steaua Română din Câmpina, de vânzare pe OLX

Directorul rafinăriei din Câmpina nu confirmă, însă, informația, notează Adevărul.

„Este un fake. Una este să vinzi o rafinărie şi alta să vinzi un apartament. Eu sunt directorul acestei rafinării şi ar fi trebuit să ştiu dacă este sau nu de vânzare. Rafinăria este în reorganizare judiciară şi există un plan de reorganizare pentru trei ani votat în anul 2017. Noi nu avem nicio legătură cu acel anunţ şi nici cu vreo agenţie imobiliară', a declarat, pentru sursa citată, Nicolae Matei, directorul Rafinăriei Steaua Română din Câmpina.

În schimb, reprezentantul agenției imobiliare care ar vinde rafinăria a confirmat că anunțul este real. A refuzat, însă, să dea detalii despre cine se ocupă de vânzarea rafinăriei Steaua Română din Câmpina.

Rafinăria Steaua Română se află acum în proprietatea lichidatorului judiciar CITR.

În urmă cu doi ani, conducerea Rafinăriei Steaua Română din Câmpina a scos la licitaţie mai multe active fixe. Este vorba, însă, despre terenuri şi clădiri unde au funcţionat clubul rafinăriei, tâmplăria, chioşcul de pâine, dispensar etc. De asemenea, au fost scoase la licitație și active mobile, precum vagoane cisternă, autocamioane, cisternă, escavator etc.

În plus, rafinăria din Câmpina vinde şi terenul de fotbal situat la intrare în oraşul Câmpina. Prețul de pornire este de 1.937.293 euro. De altfel, Primăria Câmpina a anunțat că este interesată să cumpere terenul și se află în prezent în negocieri cu societatea.

Potrivit Adevărul, „Steaua Română” este cea mai veche rafinărie de petrol din ţară, înfiinţată în 1895 cu capital integral românesc. A funcţionat neîntrerupt până la începutul anului 2009 când activitatea de rafinare a fost întreruptă. Un an mai târziu au început concedierile. În anii 90, la rafinăria din Câmpina lucrau peste 1200 de persoane, iar în prezent societatea mai are zâteva zeci de angajaţi.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.