Conpet şi MedLife intră în structura indicelui de frontieră FTSE în locul acţiunilor BVB

Publicat in Business 20 Iunie 2018 986 ori
Google+ WhatsApp
Conpet şi MedLife intră în structura indicelui de frontieră FTSE în locul acţiunilor BVB
Conpet şi MedLife intră în structura indicelui de frontieră FTSE în locul acţiunilor BVB

Acţiunile Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au fost excluse din structura indicelui FTSE care urmăreşte evoluţia pieţelor de frontieră, iar în locul acestora una dintre cele mai mari agenţii de evaluare financiară la nivel mondial a decis includerea Conpet Ploieşti şi a MedLife, potrivit informaţiilor transmise la solicitarea ZF.

Zece acţiuni româneşti fac astfel parte din structura indicelui de frontieră al FTSE şi au o pondere cumulată de 5,8,%, potrivit celor mai recente date ale agenţiei britanice. Orice modificare intervenită în structura indicelui este atent urmărită de managerii internaţionali de fonduri de investiţii, care îşi aliniază portofoliile la indice.

Banca Transilvania are o pondere de 2% şi intră în top zece cele mai mari deţineri ale indicelui FTSE al pieţelor de frontieră. Spre comparaţie cea mai mare deţinere revine acţiunilor Banco Macro din Argentina, cu 4,5%.

Reprezentanţii FTSE nu au explicat motivele care au stat la baza înlocuirii acţiunilor operatorului BVB din indicele pieţelor emergente, dar analiştii din România consideră că decizia are la bază considerente de lichiditate.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.