Investitie de 5 milioane de euro, in Prahova! Kamtec Auto Romania a inaugurat prima sa fabrica, la Aricestii Rahtivani

Publicat in Business 31 Mai 2018 6841 ori
Google+ WhatsApp
Investitie de 5 milioane de euro, in Prahova! Kamtec Auto Romania a inaugurat prima sa fabrica, la Aricestii Rahtivani
Investitie de 5 milioane de euro, in Prahova! Kamtec Auto Romania a inaugurat prima sa fabrica, la Aricestii Rahtivani

Compania coreeană Kamtec Auto România a inaugurat astăzi prima sa fabrică din România, situată în comuna prahoveană Ariceștii Rahtivani, la 8 kilometri distanță de Ploiești. Aceasta se întinde pe o suprafață de 9.767mp, din care clădirea reprezintă 4.383 mp, existând posibilitatea extinderii pe încă 10.000 mp pe care Kamtec, care va produce valve pentru auto de tip DCM EGR, îi are la dispoziție.

Noua investiție, în valoare de 5 milioane de euro, va genera 30 de locuri de muncă.

“Am ales România datorită poziției geografice și competitivității forței de muncă”, au afirmat oficialii companiei coreene, care va începe producția către finalul acestui an.

Pentru anul viitor se dorește mărirea numărului furnizorilor locali (în prezent doar două companii lucrează cu asiatici), iar în 2020 se au în vedere diversificarea producției și atragerea de noi clienți.

În primul an de producție completă (2019) se estimează o cifră de afaceri de 13 milioane euro, care va ajunge să crească în mod continuu până în 2023, când va ajunge la 54 milioane de euro.

Printre clienții actuali se numără Renault (Spania și Turcia), Honeywell (România) și BorgWarner (Ungaria).

La evenimentul de astăzi au fost prezenti ambasadorul Republicii Coreea la București, Kim Eun-Joong si presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu, care a inmanat o Diploma de Excelenta directorului pe Romania al Kamtec, Young-Oh Cho, care a apreciat implicarea sefului CCI Prahova in atragerea de investitii straine in judet. Mai mult, oficialii coreeni l-au invitat pe Presedintele Gogulescu sa fie prezent in grupul oficial care a taiat panglica noii investitii.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.