Cel mai bun pariu pe care îl puteaţi face. Investiţia care i-a îmbogăţit pe cei care au avut curaj

Publicat in Business 19 Ianuarie 2017 906 ori
Google+ WhatsApp
Cel mai bun pariu pe care îl puteaţi face. Investiţia care i-a îmbogăţit pe cei care au avut curaj
Cel mai bun pariu pe care îl puteaţi face. Investiţia care i-a îmbogăţit pe cei care au avut curaj

Un investitor care dispunea la în­ce­putul anului trecut de su­ma de 10.000 de lei, sau echi­va­len­tul în valută, dacă ar fi dorit să o multiplice printr-o in­vestiţie pe curs, la bursă, depozit bancar sau măr­furi, ar fi avut cel mai mult de câştigat cu pa­riul pe petrol în condiţiile în care preţul ba­ri­lului s-a apreciat cu 56% pe parcursul anului, da­torită unui acord istoric de reducere a producţiei.

La polul opus, dacă investitorul cumpăra lire sterline de 10.000 de lei, ar fi avut pierderi de 14%, adică 1.400 de lei, din cauza votului referendumului din Marea Britanie cu privire la apartanenţa la UE, care a dus la deprecierea monedei britanice. Cum va fi însă 2017?

„Este mai greu de spus ca niciodată. Dacă vorbim de un investitor care este dispus să-şi asume riscuri mai mari, atunci cred că investiţiile în pieţele de acţiuni ar putea să fie o direcţie interesantă“, consideră analistul economic Aurelian Dochia. Barilul de petrol poate fi achiziţionat de un investitor prin derivate pe bursele externe, prin futures, iar la Bucureşti acesta poate fi achiziţionat prin produse structurate, care urmăresc evoluţia preţului petrolului.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.