Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 18,4%, în primele cinci luni

Publicat in Business 05 Iulie 2016 863 ori
Google+ WhatsApp
Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 18,4%, în primele cinci luni
Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 18,4%, în primele cinci luni

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut în primele cinci luni ale anului cu 18,4% pe serie brută și cu 16,8% pe serie ajustată, comparativ cu perioada similară din 2015, datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun, dar și vânzărilor de produse nealimentare și de carburanți, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

"Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie — 31 mai 2016, comparativ cu perioada 1 ianuarie — 31 mai 2015, a înregistrat o creștere cu 18,4% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+26,5%), vânzărilor de produse nealimentare (+16,3%) și comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+9,9%)", se arată în comunicatul INS.

De asemenea, pe serie ajustată, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a înregistrat în perioada menționată o creștere cu 16,8%, datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+25,8%), vânzărilor de produse nealimentare (+14,8%) și comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+9,1%).

Pe de altă parte, în luna mai 2016, comparativ cu aprilie, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a scăzut atât ca serie brută cu 4,7%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,6%.

Potrivit datelor INS, în mai au fost înregistrate scăderi la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-11,6%) și la produsele nealimentare (-2,5%), în timp ce comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a crescut cu 3,6%.

"Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna mai 2016, comparativ cu luna precedentă a scăzut pe ansamblu cu 1,6%, ca urmare a scăderii vânzărilor de produse nealimentare (-3,2%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-2,2%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (-0,5%)", precizează INS.

Comparativ cu mai 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, serie brută, a înregistrat o creștere cu 15,8% ca urmare a creșterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+20,0%), vânzările de produse nealimentare (+14,5%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+12,1%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna mai 2016, comparativ cu luna mai 2015 a înregistrat o creștere cu 15,2% ca urmare a creșterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+24,3%), vânzările de produse nealimentare (+12,4%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.