Se modifică sistemul primei de stat pentru locuinţe. Ce condiţii noi vor trebui îndeplinite de tineri

Publicat in Business 28 Iunie 2016 1144 ori
Google+ WhatsApp
Se modifică sistemul primei de stat pentru locuinţe. Ce condiţii noi vor trebui îndeplinite de tineri
Se modifică sistemul primei de stat pentru locuinţe. Ce condiţii noi vor trebui îndeplinite de tineri

Prima de stat pentru locuințe va fi încasată în continuare, după 5 ani de economisire, chiar dacă beneficiarul nu a încheiat un contract de credit pentru un imobil, dar va fi diminuată la 20% din totalul depunerilor anuale și la maximum 200 de euro pe an. Tinerii care nu au împlinit vârsta de 18 ani vor putea încheia și ei contracte de economisire pentru locuințe, conform unei propuneri legislative.

Un proiect de lege care stabilește noile condiții de acordare a primei de stat pentru locuințe va intra în dezbaterea Parlamentului și ar trebui adoptat în acest an, pentru a putea fi aplicat începând cu 2017.

Sistemul de economisire si creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ sau sistemul "Bauspar", cum mai este cunoscut, permite unei persoane să încheie un contract de economisire-creditare cu o bancă pentru locuințe, persoana respectivă angajându-se să economisească o anumită sumă convenită prin contract, prin depuneri în contul de economisire, care sunt purtătoare de dobândă, scrie profit.ro.

Conform reglementărilor actuale, dacă deponentul a economisit cel puțin 5 ani și dorește să contracteze un credit, banca este obligată să îi acorde creditul, în cuantumul și cu dobânda prevăzută în contractul de economisire-creditare.

În această situație, clientul primește o subvenție sub forma unei "prime de stat", pentru achiziționarea locuinței.

În prezent, prima de stat este stabilită la 25% din totalul depunerilor efectuate de client în perioada de economisire, fără a putea depăși limita maximă de 250 euro într-un an. De asemenea, pentru clienții care economisesc mai mult de 5 ani, nu este necesară justificarea utilizării primei de stat pentru activități în domeniul locativ pentru a putea beneficia de această subvenție.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.