RCS&RDS, amendată pentru nereguli la tarifele abonaților

Publicat in Business 19 Mai 2016 1360 ori
Google+ WhatsApp
RCS&RDS, amendată pentru nereguli la tarifele abonaților
RCS&RDS, amendată pentru nereguli la tarifele abonaților

Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a sancționat RCS&RDS, în această lună, cu amendă de 10.000 lei pentru că nu și-a informat corect și complet abonații despre tarifele aplicabile pentru transmiterea de SMS-uri către numărul scurt intern 1872 în cadrul unui concurs, precum și pentru că a aplicat un tarif mai mare decât cel maxim reglementat pentru această categorie de numere, a anunțat instituția.

Cu peste două milioane de clienți pe segmentul de telefonie mobile, operatorul a fost, de asemenea, obligat să restituie integral abonaților participanți la concurs diferența dintre costul suplimentar tarifat pentru transmiterea de SMS-uri către numărul scurt intern 1872 și tariful pe care ar fi trebuit să îl încaseze pentru prestarea acestor servicii, conform reglementărilor ANCOM, scrie profit.ro.

În acest context, ANCOM atrage atenția clienților cu privire la SMS-urile către numere scurte cu suprataxă.

Astfel, prin transmiterea unor mesaje SMS/MMS către numere scurte de 3-5 cifre, utilizatorii de telefonie mobilă solicită sau se abonează la servicii de conținut cu valoare adăugată (premium), precum concursuri, jocuri, horoscop sau anumite aplicații pentru care sunt, de regulă, taxați suplimentar.

Pentru a evita taxarea nedorită, abuzul sau fraudele asociate accesării acestor servicii, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a impus o serie de obligații de informare a utilizatorilor, a căror nerespectare atrage aplicarea unor sancțiuni.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.