Ploiești, printre piețele imobiliare cu potențial de creștere în următorii ani

Publicat in Business 05 Aprilie 2016 1184 ori
Google+ WhatsApp
Ploiești, printre piețele imobiliare cu potențial de creștere în următorii ani
Ploiești, printre piețele imobiliare cu potențial de creștere în următorii ani

Piețele imobiliară din orașe precum Ploiești, Pitești și Oradea dau semne de creștere și se vor situa pe harta piețelor de real estate de interes din România în următorii ani, potrivit RE/MAX România.

 

 

”București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov sau Timișoara sunt orașe unde se demarează noi și noi proiecte imobiliare, iar piața este în creștere constantă, mai ales în ultimii 3 ani. Însă, există și orașe emergente din acest punct de vedere, care dau semne că în următorii ani se vor putea situa pe harta piețelor de real-estate de interes din România”, a declarat Răzvan Cuc, director regional al RE/MAX România.

Astfel, următoarele orașe în care se observă un potențial de dezvoltare pe segmentul imobiliar sunt Ploiești, Oradea, Pitești, Arad, Sibiu și Bacău, zone pentru care RE/MAX România estimează creșteri constante anuale de aproximativ 5%  în următorii doi ani, atât în ceea ce privește numărul de tranzacții, cât și prețurile pentru locuințe.

Analizele RE/MAX arată că tot mai mulți dezvoltatori imobiliari își fac simțită prezența și în aceste orașe, iar numărul de proiecte imobiliare rezidențiale este într-o continuă ascensiune, clienții fiind tot mai interesați de alegerea unor locuințe noi și dotate modern.

Astfel, în orașe precum Ploiești, Pitești și Oradea media de preț pe metrul pătrat variază între 700-800 euro, cele mai căutate tipuri de locuințe fiind apartamentele de 2 și 3 camere, în timp ce pe segmentele comerciale și office se remarcă o ușoară creștere a numărului de cereri.

”În contextul dezvoltării ușoare a piețelor imobiliare mici, din orașe precum cele enumerate, planurile RE/MAX România vizează pe termen mediu deschiderea a circa 20 de birouri în aceste zone mizând, mai degrabă, pe conversia agențiilor deja existente în francize RE/MAX”, a completat Răzvan Cuc.

Astfel, în următorii 3 ani, compania urmărește deschiderea a câte trei birouri în Ploiești, Oradea și Brăila și câte două în Bacău, Pitești, Arad, Sibiu, Tg. Mureș și Baia Mare, urmând ca apoi să se îndrepte către orașe cu sub 130.000 de locuitori.

De asemenea, RE/MAX vizează, pe termen lung, atingerea unui număr de 110 francize în România până în 2023.   

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.