Primul bar din România în care se fumează LEGAL: Cum au fentat patronii legea

Publicat in Business 31 Martie 2016 2468 ori
Google+ WhatsApp
Primul bar din România în care se fumează LEGAL: Cum au fentat patronii legea
Primul bar din România în care se fumează LEGAL: Cum au fentat patronii legea

Un bar din Constanţa s-a transformat în sediu pentru o asociaţie non-profit, pentru a putea ocoli legea antifumat. Astfel, cei 60 de membri ai asociaţiei pot merge în acest local şi pot fuma fără să fie sancţionaţi. În lege este precizat faptul că fumatul este permis în locuinţă sau orice alt spaţiu în care nu se desfăşoară o activitate economică.

 

Asociaţia a fost înfiinţată doar cu câteva zile înainte de intrarea în vigoare a legii antifumat. Societatea comercială care îşi desfăşura acolo activitatea a fost închisă, iar în locul ei a apărut Asociaţia Comunitatea Rock Constanţa.

„Era păcat să pierdem un spaţiu care ne asigura un loc de întâlnire şi un loc de socializare”, spune Daniel Frangă, membru al Asociaţiei Comunitatea Rock Constanţa. În acest local intră doar membrii asociaţiei sau invitaţi ai membrilor.

„Legea antifumat sau orice lege vor ei să-ţi impună nu se aplică pentru că efectiv asta ar însemna să intre cu bocancii murdari la tine în casă”, a declarat Antonio Popescu, preşedintele Asociaţiei Comunitatea Rock Constanţa.

Pe lângă aceasta, membrii pot consuma şi băuturi, fără să plătească. Fiind o asociaţie non-profit, membrii se ocupă de toate cheltuielile. Lunar, aceştia contribuie cu o sumă de bani care intră în bugetul asociaţiei.

„În condiţiile în care percepe o taxă, taxa respectivă trebuie să se regăsească în ceva”, explică avocatul Cristian Ion.

Oamenii au auzit deja de înfiinţarea acestei asociaţiei, iar unii dintre ei se gândesc serios să se înscrie. Legea antifumat a intrat în vigoare pe 17 martie. La nici două săptămâni de atunci, senatorii vor să modifice legea. Potrivit amendamentelor, fumatul va fi permis în camere special amenajate, dar şi pe terase, eliminând interdicţia de a se fuma în spaţii care au acoperiş şi doi pereţi, informează Digi24.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.