InterAgro a intrat în insolvenţă

Publicat in Business 06 Februarie 2016 1766 ori
Google+ WhatsApp
InterAgro a intrat în insolvenţă
InterAgro a intrat în insolvenţă

InterAgro, grupul prin care Ioan Niculae îşi coordonează afacerile, a intrat în insolvenţă la cererea creditorilor. Cele mai recente date raportate la Ministerul de Finanţe arată că InterAgro avea datorii de aproape 380 de milioane de euro în 2014 şi un capital negativ de aproape 17 milioane de euro.

 

Nici măcar afacerile de 355 de milioane de euro nu au ajutat InterAgro să se redreseze. În momentul în care Ioan Niculae a început să aibă probleme penale, firmele sale au început să sufere. Omul de afaceri execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate cu executare după ce a fost condamnat în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale a lui Mircea Geoană.

Ioan Niculae este cercetat şi într-un dosar cu o tentă economică mai clară, cel al gazului ieftin pe care combinatele controlate de grupul InterAgro l-au primit de la stat în timpul mandatelor lui Varujan Vosganian şi Adriean Videanu la cârma ministerului Economiei.

Procurorii spun că subvenţiile primite de combinatele lui Ioan Niculae nu erau justificate câtă vreme îngrăşămintele produse ajungeau la export. Niculae ar fi vrut să vândă şi pe piaţa internă, dar tot cu ajutorul statului.

Potrivit unui denunţ făcut la DNA de Dorin Cocoş, Ioan Niculae ar fi încercat să obţină şi o ordonanţă de urgenţă prin care fermierii români să fie ajutaţi să cumpere îngrăşăminte de producţie internă, adică de la combinatele din curtea InterAgro. Combinate pe care Ioan Niculae le-a tot închis şi deschis la un moment dat cu cu speranţa că va convinge statul să-i acorde un preţ mai bun la gazele folosite. În cele din urmă le-a oprit activitatea definitiv. Ceea ce a avut impact şi pe piaţa de energie. Cum combinatele erau mari consumatori de gaz, închiderea lor a redus dependenţa României de contractele cu Gazprom. Dar, în acelaşi timp i-a obligat pe fermieri să caute îngrăşăminte chimice peste hotare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.