Gata cu evaziunea fiscală în România: Ministrul Finantelor le-a pus gand rau celor care învârt bani la negru

Publicat in Business 08 Aprilie 2022 1272 ori
Google+ WhatsApp
Gata cu evaziunea fiscală în România: Ministrul Finantelor le-a pus gand rau celor care învârt bani la negru
Gata cu evaziunea fiscală în România: Ministrul Finantelor le-a pus gand rau celor care învârt bani la negru

Evaziunea fiscală din România va fi de domeniul istoriei, ne spun autoritățile de la București, care anunță faptul că acum sistemul de facturare electronică pe relația Business to Business (B2B) este disponibil și funcționează conform așteptărilor. Din iulie, sistemul devine obligatoriu, de la 1 aprilie fiind doar opțional!

Pentru persoanele nefamiliarizate cu acest program, amintim faptul că „E-factura – sistem obligatoriu de facturare electronică" a fost demarat în luna martie 2020 de către Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală, în vederea eficientizării colectării impozitelor și taxelor, vizând în principal îmbunătățirea și consolidarea gradului de colectare a TVA și prevenirea/combaterea evaziunii fiscale.

„Ministerul Finanțelor continuă demersurile în vederea eficientizării colectării impozitelor și taxelor, cu accent pe prevenirea, combaterea evaziunii fiscale precum și îmbunătățirea gradului de colectare a TVA.

Astfel, de vineri, 1 aprilie a.c., operatorii economici care comercializează produse considerate cu risc fiscal ridicat pot să folosească, opțional, sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura pe relația Business to Business (B2B), urmând ca acesta să devină obligatoriu începând cu data de 1 iulie 2022.

Din noiembrie 2021, de când a fost operaționalizată facturarea electronică generalizată pe relația Business to Government (B2G), aceasta a fost utilizată în domeniul achizițiilor publice în relația dintre operatori economici și autorităţi/entităţi contractante, iar rezultatele sunt foarte bune", a transmis Ministerul Finanțelor.

Urmează și alte măsuri
Pe lângă programele și măsurile aflate deja în vigoare, vor apărea și alte forme prin care statul se va asigura că nimeni nu își însușește câștiguri necinstite și nemeritate și că românii își vor achita dările către stat, așa cum prevede legislația fiscală în vigoare.

„Ministerul Finanțelor este în plin proces de tranziție de la documentele pe hârtie la cele pe suport digital. RO e-Factura este un sistem care contribuie la susținerea unui mediu fiscal eficient, transparent și echitabil.

Împreună cu Sistemul național privind monitorizarea transporturilor de bunuri RO e-Transport se asigură pașii către o digitalizare majoră a operațiunilor comerciale într-un context unitar și fiscalizat.

În prezent, avem în pregătire și alte sisteme electronice care să țină pasul cu evoluțiile tehnologice și să răspundă tuturor cerințelor mediului de afaceri. Standardizarea sistemului de facturare electronică are beneficii semnificative și la nivel internațional în ceea ce privește funcționarea economiilor, impactul asupra mediului și reducerea sarcinilor administrative", a subliniat Adrian Câciu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.