Electrica Furnizare instalează 1.840 de panouri fotovoltaice pentru fabrica de mobilă LEMET, dezvoltatorul rețelei de magazine LEMS

Publicat in Business 20 Decembrie 2021 1211 ori
Google+ WhatsApp
Electrica Furnizare instalează 1.840 de panouri fotovoltaice pentru fabrica de mobilă LEMET, dezvoltatorul rețelei de magazine LEMS
Electrica Furnizare instalează 1.840 de panouri fotovoltaice pentru fabrica de mobilă LEMET, dezvoltatorul rețelei de magazine LEMS
  • Electrica Furnizare anunță demararea proiectului de construcție la cheie a unei Centrale Electrice Fotovoltaice, având o putere instalată de 975,2 kWp și o producție medie anuală de energie electrică estimată la

Proiectul demarat în județul Prahova presupune instalarea modulelor fotovoltaice, fiecare cu o putere de 530Wp, pe acoperișurile înclinate a trei dintre halele aparținând fabricii de mobilă LEMET Câmpina, companie care a împlinit 30 de ani de la înființare.

Pe lângă activitățile tradiționale de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale, Electrica Furnizare este angrenată în activități care să aducă clienților finali o eficiență energetică sporită, o predictibilitate în costurile cu energia si mai ales în atingerea obiectivelor comune privind reducerea amprentei de carbon. Preocuparea noastră constantă este aceea de a oferi partenerilor noștri de afaceri soluții la cheie care să genereze, imediat după implementare, economii în ceea ce privește costul energiei. Ne onorează parteneriatul cu compania LEMET, construirea centralei electrice fotovoltaice reprezentând un prim pas al unei colaborări pe termen lung privind adoptarea unor soluții de eficientizare a consumului energetic în cadrul unei companii românești de succes”, a declarat Iulian Matei, directorul Departamentului Clienți Cheie Electrica Furnizare.

În acest moment, proiectul se află în curs de implementare, urmând să fie finalizat la începutul anului 2022.

Contextul pandemic reprezintă o provocare, însă planurile de dezvoltare se află într-o continuă mișcare.

„Am răspuns proactiv provocărilor pandemiei, am respectat toate regulile și am reușit astfel să continuăm producția. Nu este deloc ușor să activezi în industrie într-un asemenea context în care toate măsurile suplimentare impuse de criza sanitară asigură protecția angajaților, dar duc, în același timp, și la reducerea productivității, purtarea măștii și alte reguli specifice afectând, în fapt, randamentul. Dar e normal să fie așa! Implementarea măsurilor a generat costuri substanțiale, care la început nici nu erau bugetate, lucru regăsit în rezultatele financiare ale oricărei companii. Noi suntem însă mulțumiți de evoluția de anul trecut. Am știut să ne concentrăm pe produsele căutate pe piață, iar această strategie cred că ne-a păstrat la nivelul foarte bun atins în urmă cu doi ani. Având în vedere situația prezentată, soluțiile de eficientizare a consumului energetic ne vor ajuta foarte mult, a declarat Alexandru Rizea, Director General LEMET.

Electrica Furnizare

Cu o experiență de peste 120 de ani în domeniul energiei, Electrica Furnizare a intrat, în anul 2020, pe piața de producție de energie electrică din surse regenerabile, prin achiziționarea Parcului Fotovoltaic Stănești, din județul Giurgiu, cu o capacitate de 7,5 MWp. În prezent, compania are în implementare o serie de proiecte care implică livrarea de soluții personalizate, la cheie, pentru producerea energiei verzi, aliniindu-se astfel la strategia Grupului Electrica ce vizează contribuția la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor, în contextul Pactului verde european.

LEMET Câmpina

LEMET a fost înființată în 1991, iar anul acesta împlinește 30 de ani. Începând cu 2005, compania localizată în Brebu, Câmpina, dezvoltă lanțul de magazine LEMS ca brand al fabricii de mobilă. LEMET deține 10 linii de producție cu tehnologii de ultimă oră, complet automatizate pentru prelucrarea panourilor compozite din lemn, a lemnului masiv și finisarea acestora. Rețeaua LEMS este formată din 70 de magazine cu o suprafață totală de retail de peste 70.000 mp. Retailerul LEMS este cea mai extinsă rețea de magazine de mobilă din România. Pe platforma LEMET de la Brebu și în rețeaua LEMS activează peste 1600 de angajați, iar halele de producție și depozitare ale fabricii LEMET acoperă o suprafață totală de 41.000 mp. De pe porțile fabricii LEMET ies, anual, aprox. 150.000 kituri de mobilier.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.