Lovitură pentru gigantul Vodafone! ÎCCJ a constatat că firma de telefonie a facut "abuz de pozitie dominanta"

Publicat in Business 22 Noiembrie 2021 Actualizat: 22 Noiembrie 2021 2025 ori
Google+ WhatsApp
Lovitură pentru gigantul Vodafone! ÎCCJ a constatat că firma de telefonie a facut "abuz de pozitie dominanta"
Lovitură pentru gigantul Vodafone! ÎCCJ a constatat că firma de telefonie a facut "abuz de pozitie dominanta"

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a confirmat irevocabil încălcarea Legii Concurenței de către compania Vodafone, care a abuzat de poziția sa dominantă în relația cu firma SC Netmaster Communications SRL. În același timp, instanța a redus cu 7% amenda aplicată de Consiliul Concurenței, de la 120,3 milioane lei la 111,9 milioane lei.

În anul 2011, autoritatea de concurență a sancţionat companiile Orange şi Vodafone pentru că au refuzat să acorde firmei Netmaster accesul la reţelele lor de telefonie, informează Consiliul Concurenței.

Cele două companii, Orange și Vodafone, au atacat în instanţă decizia Consiliului Concurenţei. Curtea de Apel București a avut soluții diferite în cele două cazuri și, ca urmare, Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis din nou la prima instanță, pentru a fi rejudecate.

În cazul Orange, ÎCCJ a confirmat irevocabil încălcarea Legii Concurentei de către Orange, în aprilie 2018.

Cele două companii dețin monopol în propriile rețele, iar conform normelor europene în domeniul concurenţei, un refuz al unei companii dominante poate reprezenta un abuz, în absenţa unei justificări obiective.

Orange şi Vodafone aveau obligaţia de a respecta atât reglementările autorităţii din domeniu (ANCOM), dar și prevederile din domeniul concurenţei, respectiv, nu aveau voie să își folosească în mod abuziv poziţia dominantă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.