Multinaționalele, obligate să plătească impozite în România

Publicat in Business 01 Noiembrie 2021 16333 ori
Google+ WhatsApp
Multinaționalele, obligate să plătească impozite în România
Multinaționalele, obligate să plătească impozite în România

Liderii celor mai mari 20 de economii din lume au aprobat sâmbătă o taxă minimă globală menită să împiedice marile afaceri să ascundă profiturile în paradisuri fiscale. Duminică, profesorul Mircea Coșea a subliniat importanța acestui proiect într-un intr-un interviu pentru B1 TV.

„Este bine că s-a finalizat cu acordul atâtor țări și mai ales, a acelor care conduc astăzi lumea, G20. Este un lucru bun, se va mai reglementa ceva în legătură cu acest companii care oricum au profitat de locația în care au activat, pentru că nu-și au rezolvat acolo problemele cu impozitarea. Vor avea acum de plătit o așa-numită taxă de solidaritate, după COVID. S-a câștigat foarte mult în această perioadă", a declarat economistul.

Avertismentul lui Mircea Coșea, cu privire la impozitarea multinaționalelor

După decenii în care companiile multinaționale și-au desfășurat activitatea în România fără a plăti impozite, a venit momentul ca statul român să primească ce i se cuvine, susține Mircea Coșea. În acest context, poziția decidenților politici trebuie să se schimbe, deci să fie fermă, în interes național.

„În Europa cel puțin, țările vor avea de câștigat în urma acestei taxe. Sper să se aplice cu precizie și nu cu o anumită 'umilință' în România față de marile companii. Noi putem profita din acest punct de vedere, este un lucru binevenit, mai ales în situația în care bugetul României are nevoie de o suplimentare.

Per ansamblu, este o măsură foarte bună. Trebuie să ne mulțumim că în sfârșit s-a luat o măsură care mai ponderează – nu reduce, dar mai echilibrează această situație de disconfort economic prin care companii care lucrază în anumite țări nu aduc niciun profit în țările în care lucrează, transferându-și profitul în altă parte", a mai punctat economistul.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.