Impactul tranzacționării sociale pe piețele globale și locale în 2021

Publicat in Business 20 Octombrie 2021 927 ori
Google+ WhatsApp
Impactul tranzacționării sociale pe piețele globale și locale în 2021
Impactul tranzacționării sociale pe piețele globale și locale în 2021

Una dintre cele mai interesante evoluții recente din lumea investițiilor este apariția tranzacționării sociale, în care utilizatorii își fac transparente deciziile de investiții, iar alții le pot copia. Deși este o platformă excelentă pentru cei care încep în lumea investițiilor, ar putea avea un beneficiu neprevăzut pentru cei mai experimentați: tranzacționarea socială ar putea oferi o perspectivă asupra mentalității și impulsului pieței.

Investițiile au favorizat multă vreme o mentalitate de turmă, cu recompense frumoase oferite pentru cei care anticipează cu îndemânare tendințele, dar și pentru cei care au pariat împotriva pieței.

Ce este tranzacționarea socială?

Traderii de acțiuni, valute și mărfuri și-au păstrat mult timp ideile, dar schimbul de informații pe platforme dedicate le permite celorlalți să câștige bani prin copierea sau monitorizarea acțiunilor lor.

Traderii de pe piață au avut întotdeauna nevoie să fie extrem de conștienți de tendințele macroeconomice și de noutățile companiei. Drept urmare, tranzacționarea acțiunilor, a mărfurilor și a valutei a fost mult timp rezervată profesioniștilor dedicați și a celor suficient de bogați pentru a le plăti. Asta este, de fapt, tranzacționarea socială – nu doar că le permite tuturor să copieze acțiunile celor pe care îi consideră experimentați, ci și invită la dezbatere și analiză într-un mediu incredibil de util.

Impactul pe care îl are tranzacționarea socială

Platformele de tranzacționare socială permit utilizatorilor să observe orice utilizator înregistrat pe platformă. În prezent există cel puțin 18 platforme cu milioane de utilizatori. Cu toate acestea, acele platforme diferă în privința investiției. Majoritatea acestor platforme se concentrează pe CDF-uri pe acțiuni, perechi valutare, mărfuri și indici. Cu toate acestea, procesul de tranzacționare socială este adesea comparabil -fie un utilizator începe să tranzacționeze cu fonduri, fie în cadrul unui portofoliu virtual. Compensația fiecărui administrator de portofoliu se bazează în mod normal pe activele administrate sau numărul de adepți și performanța portofoliului. În orice caz, uneori anumite criterii de calitate trebuie îndeplinite înainte ca indivizii să își poată investi banii reali într-un portofoliu.

Creșterea internetului înseamnă că mai mulți oameni pot lua decizii individuale de investiții cu relativă ușurință. Drept urmare, mai mulți oameni își pot alege propria strategie de investiții personale, spre deosebire de cumpărarea unui fond. Pasionații de investiții s-au angajat să își împărtășească sfaturile și strategiile de investiții, conducând la apariția platformelor de „tranzacționare socială” – în care mediile sociale și investițiile se ciocnesc.

Cu tranzacționarea socială, toată lumea, de la omul de pe stradă la investitorul profesionist, își face transparente deciziile de investiții și performanța. Permite clienților să reproducă automat portofoliile altor utilizatori și activitatea de tranzacționare, oferindu-le celor care au probabil mai puține cunoștințe fie să urmeze turma, fie să parieze împotriva pieței.

Deci, în loc să aveți o echipă de experți foarte bine plătiți din întreaga lume care să cerceteze cele mai bune idei în care consumatorii să poată investi, aveți milioane de oameni obișnuiți din întreaga lume care își investesc banii, fac propriile alegeri - o fereastră clară în performanța tuturor.

Acest model oferă avantaje clare pentru investitorii retail și cei profesioniști. Un beneficiu cheie este transparența. Deoarece toate acțiunile și rezultatele sunt vizibile, utilizatorii învață unii de la alții. O tendință clară pe platformele de tranzacționare socială este ca oamenii să discute deschis ideile de investiții, succesele și eșecurile, ceea ce înseamnă că toată comunitatea se educă reciproc, ca o activitate cu adevărat socială.

Concluzie

Cu o cântărire sănătoasă a avantajelor și dezavantajelor, tranzacționarea socială oferă în mod clar un potențial bun pentru investitorii cu amănuntul. Cu toate acestea, nu sunt singurii care vor câștiga. Profesioniștii oferă o perspectivă asupra mentalității pieței, schimbări de tendință și semne ale direcționării activității, ca parte a informațiilor totale pe care băncile și fondurile le oferă în mod obișnuit. De aceea, ambele tipuri de investitori și traderi, atât ce profesioniști, cât și cei retail, au de câștigat enorm.

O serie de instituții mari sunt, de asemenea, dornice să ofere propriile platforme de tranzacționare socială pentru a câștiga și pentru a păstra noi clienți. Folosind tranzacționarea socială în toate formele sale, consumatorii își propun să-și crească averea copiind strategiile experților. Câștigurile realizate de mulți vor fi semnificative, dar la fel vor fi și pierderile altora care nu reușesc să gestioneze riscul. Pe măsură ce milioane de traderi sociali ajung pe piețe, administratorii profesioniști de fonduri vor investi bani pentru a analiza mai bine datele totale disponibile, astfel încât să poată fi înaintea schimbărilor în sentimentul pieței.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.