Transgaz și UPG Ploiești vor lucra la producerea și stocarea de hidrogen

Publicat in Business 24 Martie 2021 2096 ori
Google+ WhatsApp
Transgaz și UPG Ploiești vor lucra la producerea și stocarea de hidrogen
Transgaz și UPG Ploiești vor lucra la producerea și stocarea de hidrogen

Monopolul transportului de gaz din România, Transgaz, și Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești colaborează într-un proiect care urmărește creșterea utilizării gazului cu un conținut sporit de hidrogen – H2, pentru diminuarea efectelor poluante, a spus Florinel Dinu, rector UPG, pentru energyindustryreview.com. „UPG este implicată într-un proiect finanțat din fonduri europene care presupune construcția și echiparea unor laboratoare pentru obținerea hidrogenului prin diverse tehnologii moderne. Separat, vom lucra cu Transgaz pentru a găsi metodele optime de injectare a acestuia acestuia în conductele de gaze„, a spus Dinu.
Hidrogenul verde se poate folosi în transport, pentru traficul greu, pentru transportul maritim, pentru legătura dintre reţelele de gaz şi electricitate, pentru industria siderurgică, metalurgică şi chimică, a arătat Tudor Constantinescu, consilier principal al Directorului General pentru Energie, Comisia Europeană. El a precizat că este important să fie identificate proiecte viabile, mari, în care să fie implicaţi toţi actorii industriali, deoarece piaţa este în creştere şi există multe oportunităţi care pot fi valorificate.
Tudor Constantinescu a mai spus: „În acest moment, hidrogenul reprezintă mai puţin de 1% din mixul energetic, iar majoritatea este utilizat pentru producerea de îngrăşăminte decât pentru energie. Din procentul de 1%, doar 4% reprezintă hidrogen verde regenerat. În 2030, 55% din energie trebuie sa fie din surse regenerabile. Dacă ne uităm spre 2050, vom vedea că ponderea va creşte, dar va rămâne 40% din consumul final de energie care va fi sub formă de gaze sau combustibili lichizi care vor trebui şi ei decarbonaţi".

El a arătat că în anul 2050, capacitatea de producţie a energiei verzi în Uniunea Europeană va creşte de la 1000 GW cât este în prezent, la 2800 GW. Comisia Europeană are în plan ca 2,6 milioane de vehicule să circule pe bază de hidrogen, până în anul 2030.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.