România, Slovenia și Portugalia, cel mai semnificativ declin al vânzărilor cu amănuntul din Uniunea Europeană

Publicat in Business 05 Octombrie 2020 842 ori
Google+ WhatsApp
România, Slovenia și Portugalia, cel mai semnificativ declin al vânzărilor cu amănuntul din Uniunea Europeană
România, Slovenia și Portugalia, cel mai semnificativ declin al vânzărilor cu amănuntul din Uniunea Europeană

În august, o lună marcată de relaxarea restricțiilor impuse pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus (Covid-19), volumul comerțului cu amănuntul a urcat cu 4,4% în zona euro și cu 3,8% în Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, statele membre cu cel mai semnificativ declin fiind România, Slovenia și Portugalia, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Vânzările cu amănuntul în UE au fost influențate de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 5,1% (comenzile poștale și cele online au urcat cu 10,5%), în timp ce vânzările de alimente, băuturi și tutun au înregistrat un avans de 2,2% iar cele de combustibili de 2,1%, scrie Agerpres.

Vânzările cu amănuntul în UE au fost influențate de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 5,1% (comenzile poștale și cele online au urcat cu 10,5%), în timp ce vânzările de alimente, băuturi și tutun au înregistrat un avans de 2,2% iar cele de combustibili de 2,1%, scrie Agerpres. CITEȘTE ȘI România - deficit de 968,2 milioane de euro în comerțul cu produse agroalimentare În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creștere a volumului comerțului cu amănuntul în august, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Belgia (9,6%), Franța (6,2%) și Germania (3,1%), cele mai semnificative scăderi fiind în România și Slovenia (ambele cu minus 1,6%) și Portugalia (minus 1,4%).

În august, comparativ cu perioada similară din 2019, volumul comerțului cu amănuntul a urcat cu 3,7% în zona euro și cu 3,5% în Uniunea Europeană. În UE, vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 6% (comenzile poștale și cele online au urcat cu 26,3%), cele de alimente, băuturi și tutun cu 2,6%, în timp ce vânzările de combustibili auto au scăzut cu 4,8%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creștere a volumului comerțului cu amănuntul în august, comparativ cu perioada similară din 2019, s-a înregistrat în Belgia (12,9%), Irlanda (9,8%) și Olanda (8,3%), iar cel mai semnificativ declin în Bulgaria (minus 12,2%), Malta (minus 7,5%) și Slovenia (minus 6,6%). România a raportat o creștere de 1,6% în august, comparativ cu perioada similară din 2019, după un avans de 5% în iulie.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.