Euro a atins un nou nivel record. Specialistii spun ca urmeaza CRIZA

Publicat in Business 04 Septembrie 2020 1956 ori
Google+ WhatsApp
Euro a atins un nou nivel record. Specialistii spun ca urmeaza CRIZA
Euro a atins un nou nivel record. Specialistii spun ca urmeaza CRIZA

Euro a atins, vineri, un nou nivel record, informează B1 TV. Moneda europeană a ajuns azi la 4,8492 lei. Precedentul record a fost atins pe 17 martie, când a fost 4,8448 lei. Dolarul a scăzut cu 0,06%, la 4,0915 lei pe unitate. Iar francul elveţian a coborât cu 0,03%, la 4,4940 lei pe unitate, comparativ cu nivelul atins joi, de 4,495 lei.

Consultantul financiar Adrian Bența se așteaptă ca acest trend să continue, în contextul în care cererea de produse din import este mare. Acesta a mai precizat că deprecierea cursului se va vedea și în prețuri, care vor fi mai mari.

„Trebuie să fim foarte atenți la finanțele personale, pentru că cei care au rate la bănci exprimate în euro, vor plăti mai mult. La fel cei care au contractat servicii de utilități exprimate în euro, cum ar fi abonamentele la telefon. Pe termen mediu și lung, cu siguranță această depreciere a cursului de schimb se va transfera către consumatorul final, adică prețuri mai mari", a declarat Adrian Bența, pentru B1 TV.

Euro a atins un nou nivel record. Specialist: „Pe termen mediu și lung, deprecierea cursului de schimb se va transfera către consumatorul final, adică prețuri mai mari"

"Se asteaptă ca deprecierea leului să continue, consultantul financiar a explicat: „Probabil da, într-adevăr, e posibilă o depreciere a leului. Depinde de intervenția Băncii Naționale. Să nu uităm că încă de la începutul anului se estima că leul va atinge un 4,90. Unii economiști spuneau chiar 5 lei. Deci tendința este normală datorită consumului unor bunuri provenite în mare parte din import. Atunci când ai o cerere mare de bunuri de import ai și cerere de valută, ca să plătești acele bunuri. Cu alte cuvinte, valuta este o marfă și cu cât cererea e mai mare și deprecierea este mai mare".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.