Chinezii mută o fabrică de electrocasnice din Franţa în Prahova, la Allianso Business Park şi angajează 700 de persoane

Publicat in Business 05 August 2020 6005 ori
Google+ WhatsApp
Chinezii mută o fabrică de electrocasnice din Franţa în Prahova, la Allianso Business Park şi angajează 700 de persoane
Chinezii mută o fabrică de electrocasnice din Franţa în Prahova, la Allianso Business Park şi angajează 700 de persoane

Cea mai mare companie producătoare de electrocasnice din China şi unul dintre cei mai mari producători pe această nişă din lume, vor să desfiinţeze fabrica de cuptoare Rosières din Franţa şi să deschidă o alta în Prahova, la Allianso Business Park.

Chinezii de la Haier pregătesc în România o fabrică de frigidere, pe o suprafaţă de 10 hectare din parcul industrial Allianso din comuna Ariceştii Rahtivani (Prahova), unde au promis o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro şi peste 700 de noi locuri de muncă.
 
Fabrica ar urma să fie finalizată cel târziu la începutul anului viitor. Acum, decizia conglomeratului chinez este ca tot atunci, în 2021, să oprească liniile de asamblare a cuptoarelor Rosières din comuna Lunery, departamentul francez Cher, şi să mute fabricarea în România, notează publicaţia, precizând că cei 72 de angajaţi din Franţa vor fi concediaţi.
 
În primăvara acestui an, primarul comunei Ariceştii Rahtivani spunea că amprenta la sol a halelor va fi de 6 ha.
 
„Un consorţiu din China a decis să facă o investiţie pe o suprafaţă de 100 de mii de metri pătraţi, asta înseamnă 10 hectare, unde vor construi hale pe o amprentă la sol de circa 6 hectare, urmând a dezvolta aici o fabrică de producere a frigiderelor. Vor crea un număr de locuri de muncă cuprins între 700 – 750, asta în mod direct”, a afirmat Alexandru Cristea, primarul localităţii Ariceştii Rahtivani.
 
Edilul susţinea că pe chinezi i-a atras comuna Ariceştii Rahtivani pentru că în zonă „există magistrală de gaz, există energie electrică, există reţea de apă, apropierea foarte mare de Bucureşti, dar ceea ce a contat în mod decisiv a fost şi faptul că în judeţul Prahova există o puternică tradiţie muncitorească”.
 
Fabrica din Franţa are o tradiţie de peste 100 de ani, fiind cumpărată de Haier anul trecut. 
 
Fabrica Rosières a fost înfiinţată în Lunery începând cu 1869, când marca a fost creată de Jules Roussel şi specializată în aparate de gătit în 1877, continuând ideea marchizului de Boissy din 1836 când au fost turnate primele cuptoare de gătit.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.