Jocurile online – cea mai profitabilă afacere a viitorului?

Publicat in Business 23 Iulie 2020 779 ori
Google+ WhatsApp
Jocurile online – cea mai profitabilă afacere a viitorului?
Jocurile online – cea mai profitabilă afacere a viitorului?

Reprezintă jocurile online afacerea viitorului? Încercăm să aflăm acest lucru în cadrul prezentului articol. Citește și află mai multe informații.

Jocurile online și industria care s-a dezvoltat în jurul acestora tind să revoluționeze modul în care va arăta divertismentul în viitor. Astăzi, pe platformele de streaming live, precum Youtube sau Twitch jucătorii câștigă de pe urma milioanelor de urmăritori. De la sesiuni de jocuri și până la sfaturi pentru a câștiga la păcănele mediul online le oferă oamenilor exact ceea ce își doresc: cea mai bună modalitate de a-și petrece timpul liber. Însă, către ce îndreaptă această industrie? Va constitui cea mai profitabilă afacere a viitorului?

Jocurile – între formă de divertisment și sursă generatoare de câștiguri imense!

Încă din anii ’80 atunci când jocurile erau doar niște animații la nivel basic, cu grafică pe 8 de biți, acestea au generat un interes major în rândul oamenilor. Astăzi, jocurile video sunt un mod de viață, așa că reprezentanții companiilor investesc sume uriașe în promovarea lor (de exemplu, GTA 5 a costat undeva la 256 de milioane de dolari la nivel de cheltuieli de marketing și dezvoltare.

Desigur, încasările sunt pe măsură, mai ales dacă ne uităm la Pokemon Go, care a reușit să încasări de peste 2 miliarde de dolari la nivel global. Iar Fornite a ajuns în acest moment la încasări de peste 2, 4 miliarde dolari în întreaga lume. Estimările specialiștilor indică un număr de 2, 75 de miliarde de jucători până în 2021, iar valoarea cheltuielilor acestora pentru jocurile online va atinge o valoare de 180 de miliarde dolari în același an.

Care sunt platformele de jocuri care generează cele mai mari venituri?

Unele companii producătoare de jocuri au lansat aplicații care sunt gratuit de descărcat și de jucat, dar care includ achiziții în cadrul aplicației. Acest gen de jocuri ce sunt disponibile pe tablete și mobile atrag jucătorii. De altfel, chiar dacă 41% dintre jucători se delectează cu aceste jocuri pe computerul personal, procentul de jucători pe mobil este în creștere în ultimii ani (36% în 2018). Procentul este egal cu cel al jucătorilor care joacă de pe console, dar cu mult mai ridicat decât cel al jucătorilor de pe dispozitivele VR (8%).

Valoarea jocurilor pe mobil se ridică la 70 de miliarde de dolari în acest moment, dar estimările specialiștilor indică o creștere de până la 100 de miliarde în 2021. Iar numărul jucătorilor este în creștere, cu un procent de 25, 1% în 2018, de exemplu. Jocurile online atrag, indiferent că este vorba despre jocuri video, e-sports sau jocuri din cazinouri. 50% dintre jucători consideră că online-ul este viitorul jocurilor, mai ales că le oferă mult mai multe avantaje. De altfel, media orelor jucate online este de 7 ore pe săptămână; 55% dintre jucători apreciază în mod deosebit faptul că mediul virtual le permite și interacțiunea cu ceilalți jucători.

În momentul actual, la nivel de producători de software, jocurile pentru PC sunt preferate de 53% dintre aceștia. Jocurile pentru mobile și tablete sunt în portofoliul a 38% dintre aceștia, în timp ce 27% dintre furnizorii de software au ales jocurile pentru consolă. 24% dintre producători au optat pentru dispozitivele VR, în timp ce 27% sunt axați pe consolele Playstation și 22% pentru Xbox. Jocurile pentru browserele de internet sunt alese de 13% dintre furnizorii de software. Cei mai puțini dintre aceștia sunt producătorii de software pentru Apple TV (4%) și pentru Nintendo Switch (3%).

Care sunt factorii care influențează creșterea impactului jocurilor online asupra jucătorilor?

Evenimente precum pandemia au contribuit din plin la creșterea interesului jucătorilor pentru jocurile online. În 2020, câștigurile obținute din jocuri pentru dispozitivele portabile au fost de 77, 2 miliarde de dolari (ceea ce reprezintă 48% din valoarea întregii piețe de jocuri). Creșterea anuală a fost de 13, 3%, cea mai mare pondere din venituri fiind cea a jocurilor pentru mobil (63, 6 miliarde, cu o creștere anuală de 15, 8%). Distanțarea socială transformă jocurile online într-un factor de interacțiune umană.

Există și anumite modele de cumpărare care influențează în sens favorabil evoluția jocurilor din mediul virtual. De exemplu, jucătorii își cumpără upgrade-uri pentru jocurile deja achiziționate, ceea ce înseamnă stabilitate din partea acestora. Acest aspect îi determină pe producătorii de jocuri să își concentreze activitatea pe creșterea nivelului de divertisment oferit clientului. În plus, îmbunătățirile la nivel de lățime de bandă de internet și a hardware-ului reprezintă un real avantaj pentru ambele părți (jucători și producători).

Cât de mult se va dezvolta sectorul de E-sports?

Valoarea de piață în acest moment este de 1 miliard de dolari, dar este foarte important de remarcat faptul că e-sporturile sunt un indicator de creștere a jocurilor online. Nu doar că sunt niște jocuri video care sunt jucate de jucători reali, dar această categorie de jocuri se bazează pe obținerea de venituri din plasarea de reclamă și din traficul generat.

Există o probabilitate ridicată ca acest segment să crească în viitor, mai ales că numărul pariorilor online este în creștere, dar și pentru că se înregistrează o normalizare în ceea ce privește acest tip de jocuri. E-sports sunt o alternativă excelentă pentru sporturile reale tradiționale, mai ales în condițiile în care vor continua să fie menținute măsurile de distanțare socială.

Ce înseamnă jocurile online pentru toate părțile implicate?

În primul rând constituie o modalitate certă de distracție, nu doar pentru cei care joacă, dar și pentru cei care urmăresc evoluția unor astfel de jocuri. De exemplu, platformele care găzduiesc servicii de streaming live pentru jocuri (Youtube, Twitch și Facebook Gaming) au evidențiat faptul că în 2020, procentul de creștere a traficului pe partea de urmărire canale streaming live pentru jocuri a fost cu 20% mai mare decât în 2019.

În al doilea rând este o sursă de venituri atât pentru producători, cât și pentru jucători (în special pentru cei care fac streaming live). În al treilea rând, este o industrie care va conduce la dezvoltarea de noi tehnologii ce vor fi utile tuturor. După cum se poate observa, jocurile online se bucură de apreciere nu doar acum, ci o vor face și în viitor. Așa că, sunt semne că va fi una dintre cele mai profitabile afaceri pentru vremurile ce urmează să vină!

Surse:

https://newzoo.com/insights/articles/newzoo-games-market-numbers-revenues-and-audience-2020-2023/

https://www.weforum.org/agenda/2020/05/covid-19-taking-gaming-and-esports-next-level/

https://www.wepc.com/news/video-game-statistics/

https://www.broadbandsearch.net/blog/online-gaming-statistics

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.