BOMBĂ cu efect întârziat în Europa: 9 milioane de oameni riscă să devină șomeri

Publicat in Business 24 Iunie 2020 882 ori
Google+ WhatsApp
BOMBĂ cu efect întârziat în Europa: 9 milioane de oameni riscă să devină șomeri
BOMBĂ cu efect întârziat în Europa: 9 milioane de oameni riscă să devină șomeri

Programele de retenţie a locurilor de muncă din Europa înseamnă că aproximativ 9 milioane de angajaţi riscă să devină şomeri mai târziu, în 2021, potrivit unui raport al companiei de administrare a activelor Allianz, transmite CNBC.

Companii din întreaga lume au fost forţate să îşi oprească activităţile pentru a ţine sub control răspândirea noului coronavirus, ceea ce a creat presiuni financiare fără precedent pentru companiile mici şi mari.

În consecinţă, majoritatea liderilor europeni s-au grăbit să adopte soluţii pe termen scurt într-un efort de a evita creşterea semnificativă a şomajului.

Allianz avertizează însă că aceste politici pot avea repercusiuni mai târziu.

“În cele mai mari cinci ţări europene, estimăm că 9 milioane de angajaţi, respectiv 20% dintre cei înrolaţi în programe de lucru scurtate, au un risc crescut de a deveni şomeri în 2021, din cauza redresării lente şi a expirării programelor”, a scris într-un raport Ludovic Subran, economist şef al Allianz.

”Le numim slujbe zombi; necesită politici ad hoc pentru a evita şomajul în masă amânat”, a explicat economistul.

Potrivit Allianz, 45 de milioane de locuri de muncă din cele mai mari cinci economii europene sunt incluse în prezent în scheme naţionale de sprijin.

Vorbind la emisiunea Street Signs a CNBC, Subran a afirmat, marţi, că politicile sunt un lucru bun, dar a subliniat în acelaşi timp importanţa ca guvernele să le completeze cu alte iniţiative, în special pentru sectoarele cele mai afectate, cum ar fi construcţiile, transporturile şi ospitalitatea.

Pentru a rezolva problema, guvernele ar trebuie să încerce să evite ”rigidizarea” pieţei muncii şi să se concdentreze pe intermedierea şi recalificarea sectoarelor care sunt susţinute în prezent.

Rata şomajului din Uniunea Europeană a crescut în aprilie la 6,7%, de la 6,4% în martie, potrivit biroului european de statistică Eurostat. Unii economişti au spus că rata şomajului ar putea fi mult mai mare în statisticile viitoare, depinzând în cele din urmă ce evoluţia redresării economice.

Pentru a răspunde problemelor economice, UE lucrează la un fond de investiţii care ar atrage 750 de miliarde de euro prin emisiuni de obligaţiuni, în vederea susţinerii sectoarelor şi companiilor europene. Planul, propus la sfârşitul lunii mai, trebuie aprobat de guvernele şi parlamentele naţionale din cele 27 de state membre.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.