Criza bate la ușă - Prăbușirea multor afaceri, iminentă!

Publicat in Business 11 Mai 2020 908 ori
Google+ WhatsApp
Criza bate la ușă - Prăbușirea multor afaceri, iminentă!
Criza bate la ușă - Prăbușirea multor afaceri, iminentă!

Retailerii britanici au avertizat guvernul că pachetul de măsuri de salvare care include ajutoare, granturi şi împrumuturi va fi insuficient pentru a opri ”prăbuşirea iminentă a multor afaceri”, transmite Reuters, conform news.ro.

British Retail Consortium a afirmat într-o scrisoare adresată ministrului pentru Companii Mici Paul Scully şi ministrului de Finanţe Rishi Sunak că criza ”cu care se confruntă părţi din sectorul de retail...trebuie rezolvată rapid, înainte de luna iunie”.

Multe companii au marje reduse, au avut venituri mici sau deloc de câteva săptămâni şi se află într-un pericol iminent, potrivit scrisorii, care adaugă că chiar şi după ridicarea blocajului impus pentru a limita răspândirea noului coronavirus aceste companii vor avea nevoie de un timp considerabil pentru a-şi reveni.

Retailerii au mai afirmat că, în timp ce veniturile angajaţilor trimişi în şomaj tehnic sunt protejate de guvern, lipsa  unor noi măsuri asupra costurilor proprietăţilor, companiile care îi angajează nu vor mai putea funcţiona.

Scrisoarea cere organizarea unei întâlniri de urgenţă cu Scully şi oficiali ai Departamentului pentru Afaceri, Energie şi Strategie Industrială, Ministerului Locuinţelor, Comunităţilor şi Autorităţi Locale şi ai Trezoreriei, pentru a conveni cum pot fi reduse la minimum daunele economice şi pierderile extinse ale locurilor de muncă.

Scrisoarea a mai fost semnată de Federaţia Britanică a Proprietăţilor şi de Revo, care reprezintă sectorul proprietăţilor pentru retail.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.