Adevăratele CIFRE ale dezastrului produs de coronavirus: Vânzările de mașini NOI au SCĂZUT cu peste 50%

Publicat in Business 17 Aprilie 2020 1605 ori
Google+ WhatsApp
Adevăratele CIFRE ale dezastrului produs de coronavirus: Vânzările de mașini NOI au SCĂZUT cu peste 50%
Adevăratele CIFRE ale dezastrului produs de coronavirus: Vânzările de mașini NOI au SCĂZUT cu peste 50%

Adevăratul dezastru produs de coronavirus e fără doar și poate de ordin economic. Înmatriculările de autoturisme noi în Europa (UE plus Marea Britanie şi ţările EFTA) au scăzut cu 51,8% în martie, în urma restricţiilor impuse pentru limitarea extinderii pandemiei de COVID-19, a anunţat vineri Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/, citată de Reuters, conform Agerpres.

Datele statistice sunt valabile pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia, conform Agerpres.

Luna trecută, au fost livrate în Europa aproximativ 853.077 vehicule, faţă de 1,77 milioane de unităţi în perioada similară din 2019. România a raportat un declin al vânzărilor de 32,2%.

Marile pieţe auto europene au înregistrat scăderi semnificative în martie, de la minus 85,4% în Italia, la minus 72,2% în Franţa, minus 69,3% în Spania şi minus 37,3% în Germania.

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au scăzut în primele trei luni din acest an cu 26,3%, fiind livrate aproximativ 3,05 milioane de vehicule, faţă de 4,14 milioane de unităţi în perioada similară din 2019. România a raportat un declin al vânzărilor de 21,9%.

Marile pieţe auto europene au înregistrat scăderi în perioada ianuarie-martie 2020, de la minus 35,5% în Italia, la minus 34,1% în Franţa, minus 31% în Spania şi minus 20,3% în Germania.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.