ANUNȚ DE PRESĂ - Finalizarea proiectului “Creşterea competitivității SC Etanşări Grafex SRL prin dotarea cu utilaje şi tehnologii de ultimă generație”

Publicat in Business 27 Martie 2020 Actualizat: 26 Martie 2020 1893 ori
Google+ WhatsApp
ANUNȚ DE PRESĂ - Finalizarea proiectului  “Creşterea competitivității SC Etanşări Grafex SRL prin dotarea cu utilaje şi tehnologii de ultimă generație”
ANUNȚ DE PRESĂ - Finalizarea proiectului “Creşterea competitivității SC Etanşări Grafex SRL prin dotarea cu utilaje şi tehnologii de ultimă generație”

ANUNT DE PRESA

Ploieşti, 27.03.2020

Finalizarea proiectului

“Creşterea competitivității SC Etanşări Grafex SRL prin dotarea cu utilaje şi tehnologii de ultimă generație”

Societatea comercială ETANŞĂRI GRAFEX SRL a derulat proiectul “Creşterea competitivitătii SC Etanşări Grafex SRL prin dotarea cu utilaje şi tehnologii de ultimă generație”, cod SMIS 110690 în cadrul Programului Operațional Regional (POR 2014-2020), Axa prioritară 2 Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiții 2.2 –Sprijinirea creării şi extindereacapacităților avansate de producție şi dezvoltarea serviciilor.

Proiectul a avut o valoare totală de 4.148.092,94 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR – 2.245.054,08 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național – 396.186,00 lei. Finanțarea a fost asiguratăîn baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia ca Organism Intermediar.

Obiectivul general a fost îmbunătățirea competitivității economice a companiei Etanșări Grafex și consolidarea poziției pe piață datorită unor avantaje competitive care să îi permită creșterea dimensiunii pieței adresate iar obiectivele specifice au fost următoarele:

1. Creșterea capacităților de producție cu 16 active corporale și 6 active necorporale, pentru diversificarea producției unității și fabricarea unui produs care nu a mai fost fabricat anterior, pe durata implementării a proiectului.

2. Îmbunătățirea productivității și eficienței activității și asigurarea premiselor pentru creșterea pieței adresate datorită obținerii a 2 certificări internaționale - ISO 9001 și certificarea unui produs până la finalizarea proiectului.

3. Deschiderea spre noi piețe în vederea creșterii dimensiunii pieței pe care activează Etanșări Grafex SRL, ca urmare a participării la 2 târguri internaționale în calitate de expozant, până la finalul proiectului

Rezultate:

1. Ca urmare a implementării proiectului, Etanșări Grafex SRL deține 16 echipamente tehnologice și utilaje, 6 active necorporale utilizate în activitatea de proiectare și fabricare a produselor, precum și 1 generator cu panouri solare mobil ca sursă de energie regenerabilă și 1 rampă mobilă pentru accesul persoanelor cu dizabilități. Un alt rezultat indirect al proiectului este crearea a 3 noi locuri de munca, din care 2 locuri pentru persoane din categorii defavorizate.

2. Prin proiect s-a obținut recertificarea sistemului de management al calității ISO 9001:2015 și certificarea noului produs - garnituri GG kammprofile cu flexibilitate ridicată, obținut ca urmare a diversificării producției unității

3. Participarea la 2 târguri internaționale de profil ca expozant în vederea internaționalizării activității și produselor companiei.

Impactul investiției la nivel local (municipiul Ploieşti) si regional rezidă în faptul că acesta a contribuit la crearea de noi locuri de muncă pe piața locală și la dezvoltarea activității beneficiarului.

Date de contact: Str. Dumbravei, nr. 1, Municipiul Ploieşti, jud. Prahova, România

Telefon: 0244513123; E-mail: [email protected]

Proiectul s-a implementat în Municipiul Ploiești, județul Prahova între 01.02.2017 - 31.03.2020.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.