Expert la o bancă de renume: Unele din cele mai mari firme și averi s-au făcut în perioade de criză

Publicat in Business 19 Martie 2020 1709 ori
Google+ WhatsApp
Expert la o bancă de renume: Unele din cele mai mari firme și averi s-au făcut în perioade de criză
Expert la o bancă de renume: Unele din cele mai mari firme și averi s-au făcut în perioade de criză

În perioada când foarte mulți stau acasă, în timpul pandemiei de coronavirus, sfatul lui Tim Marian, manager de investiţii al băncii Morgan Stanley, una din principalele bănci de investiții din lume, este ca timpul să fie folosit pentru a face ordine în buget și un plan financiar pentru viitor, scrie Mediafax.

„Mentorul meu m-a întrebat un lucru foarte simplu: când începi să construieşti o casă? Eu am răspus: când ai bani, logic! El a zâmbit şi a zis: nici vorbă. Nu începi să construieşti casa până când nu ai un plan. Pentru majoritatea românilor, cred că cel mai benefic lucru ar fi să stai acum acasă, să scoţi o foaie de hârtie, un pix şi să începi să faci un plan. Un plan de economii, un plan de investit regulat, indiferent de sumă, în imobil, în burse, în orice şi un plan, în mare, pentru viaţa ta. Unele din cele mai mari firme, averi, progrese etc. s-au făcut în perioade de criză. Ieşi din criza aceasta cu lecţia învăţată!”, spune Tim Marian, manager de investiţii al băncii Morgan Stanley.

O criză economică mondială e un scenariu tot mai probabil în acest moment. Însă investitorii nu ar trebui să îşi piardă speranţa. „Tu azi nu tranzacţionezi la bursă acţiuni. De fapt, tu tranzacţionezi sentimentele oamenilor: frica şi incertitudinea. E uşor să spui să scoţi sentimentele din ecuaţie, trebuie stăpânite. Sunt om şi eu, înţeleg că e greu, dar pune un plan pe hârtie exact ce ai vrea să faci în diverse circumstanţe”, mai spune bancherul.

Perioada actuală este o oportunitate excelentă pentru investitorii care au cash să obţină discounturi, mai spune Tim Marian. „Momentan, nu cumpăr acţiuni individuale, ci mă interesează să cumpăr indicii la o reducere mare. Dacă ai avut un portofoliu de calitate şi ai fost total în acţiuni, din păcate, probabil cel mai bun lucru ar fi să ai răbdare, să nu te panichezi şi să aştepţi”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.