Rafinăria Petrotel – Lukoil a cumpărat stații de monitorizare a calității aerului

Publicat in Business 20 Februarie 2020 1089 ori
Google+ WhatsApp
Rafinăria Petrotel – Lukoil a cumpărat stații de monitorizare a calității aerului
Rafinăria Petrotel – Lukoil a cumpărat stații de monitorizare a calității aerului

Singura rafinărie care s-a conformat solicitărilor venite din partea Ministerului Mediului, în ceea ce privește luarea de măsuri pentru reducerea poluarii, dar și pentru monitorizarea calității aerului, este rafinăria Petrotel – Lukoil.

Conform protocolului încheiat cu ministerul, reprezentanții rafinăriei au achiziționat 3 stații  de monitorizare a calității aerului, două dintre ele fiind deja montate în zona de est a orașului Ploiești, una in zona străzii Apelor și una la Moara Nouă.

Cel de-al treilea echipament funcționează pe platforma rafinăriei și se așteaptă avizele pentru conectarea la energie electrica si mutarea în parcul de la Obor.

Cele trei statii monitorizeaza urmatorii parametri de calitate ai aerului:

  • pulberi;
  • dioxid de sulf;
  • hidrogen sulfurat;
  • benzen, toluen, xileni.
  • Analizorul CROMATOTEC pentru BTX.
  • Analizorul Serinus pentru dioxid de sulf si hidrogen sulfurat.
  • Analizorul de pulberi.Datele inregistrate de aceste echipamente sunt raportate zilnic catre Agentia pentru Protectia Mediului Prahova.De asemenea, sunt initiate discutii pentru punerea la dispozitie de catre primaria Ploiești a unei pagini web in care acestea sa fie vizibile in timp real de catre locuitorii orasului.Pentru detectarea si eliminarea eventualelor scapari de compusi organici volatili la echipamentele tehnologice, rafinaria Petrotel Lukoil a achizitionat o camera de termoviziune si a initiat un program sistematic de verificare a instalatiilor.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.