O companie produce pantaloni de plajă din sticle de plastic reciclate! E nevoie de 20 de PET-uri pentru o pereche

Publicat in Business 07 Octombrie 2019 1043 ori
Google+ WhatsApp
O companie produce pantaloni de plajă din sticle de plastic reciclate! E nevoie de 20 de PET-uri pentru o pereche
O companie produce pantaloni de plajă din sticle de plastic reciclate! E nevoie de 20 de PET-uri pentru o pereche

O companie producătoare de îmbrăcăminte a pus în practică o idee originală, fabricând pantaloni scurți din...sticle de plastic. Deșeurile sunt procesate și transformate în „bermude” impermeabile pentru surferi.


Brandul sud-african de haine GiLo colectează sticlele de plastic aruncate pe plaje și le transformă în pantaloni scurți, iar pentru fiecare pereche sunt necesare aproximativ 20 de sticle de plastic, relatează Business Insider. Materia primă provine din India, Pakistan, China, Malaezia și Thailanda, țări cu cele cele mai mari cantități de deșeuri de plastic, potrivit sursei citate. Inițiativa ecologică are însă nevoie de mai multă susținere, pentru că recuperarea a numai 20 de sticle de plastic pentru o singură piesă de îmbrăcăminte este cu siguranță un plus pentru salvarea planetei, dar este mult prea puțin raportat la cantitatea uriașă de deșeuri care sufocă mediul. Pantalonii scurți sunt impermeabili, se usucă foarte ușor la suprafață și sunt confortabili, potriviți pentru cei care își petrec vacanța pe plajă. Avantajul major este că nu par a fi făcuți din plastic, și dacă acest lucru nu ar fi scris pe etichetă, nimeni nu și-ar da seama, arată sursa citată.
Compania care produce pantalonii din sticle de plastic reciclate a fost deschisă de două femei sud-africane, Gina Tarboton și Loren Dyer, preocupate în egală măsură de modă și păstrarea mediului înconjurător. Ideea au pus-o în practică în 2015. „Întotdeauna am vrut să găsim un mod de a ajuta planeta, animalele și oceanele. Am căutat să fabricăm un asemenea material în ultimii 8-10 ani” a spus Gina Tarboton.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.