Adidas a rămas fără marca cu cele trei benzi paralele. Ce spune compania

Publicat in Business 20 Iunie 2019 1060 ori
Google+ WhatsApp
Adidas a rămas fără marca cu cele trei benzi paralele. Ce spune compania
Adidas a rămas fără marca cu cele trei benzi paralele. Ce spune compania

Marca producătorului de echipamente sportive Adidas nu mai este recunoscută la nivel european, a decis miercuri Tribunalul Uniunii Europene, argumentând că este „o marcă figurativă obişnuită”.

 

 

Tribunalul UE a declarat că Adidas nu a reuşit să demonstreze că marca sa cu cele trei dungi paralele, indiferent de direcţia în care sunt poziţionate, a fost suficient de distinctă în mintea consumatorilor europeni. Curtea a afirmat că societatea a furnizat doar dovezi ale "caracterului său distinctiv dobândit" în cinci din cele 28 de state membre ale UE. Astfel, marca comercială "nu poate fi, în cazul de faţă, extrapolată pe întreg teritoriul UE". "Marca nu este o marcă de model compusă dintr-o serie de elemente repetitive regulat, ci o marcă obişnuită figurativă", a spus instanţa. Contactat telefonic, avocatul Adrian Cuculis a declarat pentru „Adevărul” că decizia este o lovitură cruntă pentru producătorul de echipament sportiv. „Practic, Adidas nu mai are marcă. Însemnele pot fi preluate şi înregistrate acum de oricare al producător. Şi faimoşii Adibas, care se găsesc în pieţe, o pot prelua. Decizia Tribunalului va avea cu siguranţă consecinţe nefaste pentru Adidas: sigur vor scădea brusc acţiunile pe burse. Adidas are acum doar două variante de depăşire a acestei situaţii: fie schimbă marca, fie se adreseazăp Curţii de Justiţie a Uniunii Europene”, a declarat avocatul. Potrivit Tribunalului UE, recursul adresat CJUE poate fi declarat „numai din motive de drept, în termen de două luni şi zece zile de la comunicarea acesteia”. Recursul va fi supus unei proceduri de admitere în principiu. În acest scop, va trebui să fie însoţit de o cerere de admitere în principiu care să cuprindă chestiunea sau chestiunile importante pe care le ridică recursul pentru unitatea, coerenţa sau dezvoltarea dreptului Uniunii. În 2014, autorităţile UE din domeniul proprietăţii intelectuale au aprobat marca comercială a celor trei dungi ale Adidas. Cu toate acestea, compania belgiană Shoe Branding Europe a contestat-o, declarând că marca nu era suficient de distinctă. În anul 2016, ca urmare a unei cereri de declarare a nulităţii introduse de întreprinderea belgiană Shoe Branding Europe BVBA, EUIPO a anulat înregistrarea acestei mărci pentru motivul că era lipsită de caracter distinctiv, indiferent dacă intrinsec sau dobândit prin utilizare. Potrivit opiniei EUIPO, marca nu ar fi trebuit să fie înregistrată. În special, adidas nu ar fi dovedit că aceasta a dobândit caracter distinctiv prin utilizare pe ansamblul teritoriului Uniunii Europene. Prin hotărârea sa de miercuri, Tribunalul Uniunii Europene confirmă decizia de anulare, respingând acţiunea formulată de adidas împotriva deciziei EUIPO. Ce spune Adidas Reprezentanţii Adidas s-au arătat miercuri extrem de dezamăgiţi de hotărârea Curţii. „Această hotărâre se limitează doar execuţia particulară a marcajului cu 3 benzi şi nu are impact asupra domeniului larg de protecţie pe care atât de cunoscutele 3 benzi ale Adidas le are sub diferite forme Europa", a afirmat Adidas, citat de Reuters.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.