Care este rolul contabilitatii in cazul intreprinderilor individuale?

Publicat in Business 18 Iunie 2019 797 ori
Google+ WhatsApp
Care este rolul contabilitatii in cazul intreprinderilor individuale?
Care este rolul contabilitatii in cazul intreprinderilor individuale?

Contabilitatea este cel mai important sistem de dezvoltare a unei afaceri. Ca proprietar al unei mici intreprinderi este important sa stii ca principiile contabile trebuie respectate in orice etapa de dezvoltare a afacerii tale.

Indiferent de dimensiunea firmei, intelegerea logica si analiza financiara, actiuni realizate de experti contabili, sunt proceduri esentiale nu doar pentru monitorizarea cheltuielilor, ci pentru a descoperi noi metode de dezvoltare.

In plus, serviciile de contabilitate intreprindere individuala te ajuta sa ramai responsabil pentru achitarea obligatiilor fiscale la stat si fata de angajatii tai.

Care sunt avantajele serviciilor de contabilitate?

Un expert contabil este mai mult decat o persoana capabila sa iti comunice chestiuni greu de inteles, intr-un limbaj facil, ca ai o problema care poate fi rezolvata.

Pe de alta parte, contabilitatea implica mai mult decat gestionarea creditelor si a debitelor si rolul acesteia este important in deciziile de afaceri de zi cu zi. Principalele avantaje ale contabilitatii in cazul unei intreprinderi individuale sunt:

1. Serviciile de contabilitate te ajuta sa iti monitorizezi cu atentie creantele de incasat, precum si tendintele platilor realizate de clientii tai. Cotabilitatea te ajuta sa poti reduce costurile pe care le implica intarzierea platilor, urmarind comportamentele platitorilor;

2. Contabilitatea iti asigura posibilitatea sa stabilesti un buget detaliat astfel incat sa descoperi ineficienta operatiunilor fiscale desfasurate;

3. Expertii contabili te informeaza constant cu referire la fluctuatiile costurilor sau veniturilor din vanzari, avand mereu in atentie schimbari importante din industria sau segmentul de piata in care activezi;

4. Contabilitatea iti permite sa ai o intelegere mai clara a pozitiei tale financiare, astfel incat sa identifici aspectele problematice care ar putea interfera cu imprumuturile destinate dezvoltarii afacerii tale.

Sfaturi pentru micii intreprinzatori

Odata cu dezvoltarea unei strategii de contabilitate, impreuna cu expertii contabili, este important sa examinezi obiectivele financiare ale firmei tale. Indiferent daca actionezi ca antreprenor sau daca ai angajati in subordine, supravietuirea afacerii depinde de claritatea cu care stabilesti diferite obiective financiare.

In functie de miza fiecarei persoane in parte, domeniul afacerii este ca o insula cu clima instabila, iar protejarea si dezvoltarea unei afaceri depinde de modul in care reusesti sa previi situatii neprevazute.

Fie ca iti doresti sa dobandesti mai mult profit sau esti interesat doar sa vinzi un produs sau serviciu in care crezi, expertii contabili sunt de parere ca cele mai frecvente cauze ale falimentului afacerilor mici este risipirea fluxului de bani lichizi.

Pentru a preveni o astfel de „furtuna”, aducatoare de dezastru, afacerea ta are nevoie de politici contabile. Acestea sunt o metoda eficienta pentru a pastra evidenta situatiei reale si a stabili o strategie financiara solida.

In cazul in care iti doresti sa asiguri o baza reala afacerii tale, prin servicii de contabilitate ireprosabile, poti incerca aplicatia dedicata contabilitatii realizata de firma Keez. Mai multe informatii aici.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.