Teodorovici anunță APOCALIPSA pentru companiile mari: 'Vor fi verificări pentru ca legea să fie respectată'

Publicat in Business 12 Decembrie 2018 1177 ori
Google+ WhatsApp
Teodorovici anunță APOCALIPSA pentru companiile mari: 'Vor fi verificări pentru ca legea să fie respectată'
Teodorovici anunță APOCALIPSA pentru companiile mari: 'Vor fi verificări pentru ca legea să fie respectată'

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a susținut, miercuri, că este în pregătire un act normativ prin care controalele Fiscului vor fi mai mult orientate către companiile mari și nu către cele mici, așa cum se întâmplă în prezent.

„Statul a consumat sau consumă foarte multe resurse cu astfel de verificări către companiile mici, micile companii. Trebuie schimbată abordarea, pentru că lipsa de venituri la bugetul de stat din partea aceasta de companii vine în special la marii şi mijlocii, nu neapărat de la cei mici”, a afirmat, miercuri, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, conform Mediafax.

Demnitarul de la Finanțe a precizat că statul consumă foarte mult şi nejustificat resurse umane şi financiare pentru controalele făcute la companiile mici.

„Atunci marii contribuabili, mijlocii, fiecare pe zona pe care o are de interes, vom acţiona ca şi structuri ale statului. Eu vorbesc de ANAF. Va face acele verificări, acele transfer pricing pe care le ştim, din păcate, îl practică, cu foarte mare talent, multe companii, să spunem aşa, din România”, a precizat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor Publice a adăugat că anul viitor vor fi mai multe măsuri luate pentru a crește controalele la companiile mari.

„Vor fi măsuri, le veți vedea când vom prezenta ordonanța care să echilibreze și să conducă la un tratament corect în piață. Din păcate, între companii există o concurență neloială, dincolo de relația lor cu statul, este, în primul rând, obligatorie o relație corectă în mediul privat. Este foarte important. Vor fi verificări pentru ca legea să fie respectată”, a subliniat Teodorovici.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.