Lukoil îl aduce la conducerea Petrotel Ploiești pe șeful uneia dintre cele mai mari rafinării din Rusia

Publicat in Business 29 Noiembrie 2018 1405 ori
Google+ WhatsApp
Lukoil îl aduce la conducerea Petrotel Ploiești pe șeful uneia dintre cele mai mari rafinării din Rusia
Lukoil îl aduce la conducerea Petrotel Ploiești pe șeful uneia dintre cele mai mari rafinării din Rusia

Petrotel Lukoil, rafinăria ploieșteană controlată de grupul petrolier rus omonim, va avea din 1 decembrie un nou director general executiv și președinte al directoratului, după ce actualului deținător al acestor funcții, Andrey Bogdanov, îi va expira pe 30 noiembrie mandatul la conducerea companiei.


Prin decizie a Consiliului de Supraveghere al Petrotel, în locul lui Bogdanov a fost numit, cu mandat până pe 20 mai 2020, Aleksei Kovalenko (51 de ani), cetățean al Federației Ruse. 

Kovalenko a deținut începând din anul 2011 funcția de director general al uneia dintre cele mai mari rafinării din Rusia, Lukoil Nizhegorodnefteorgsintez din orașul Nijni Novgorod. De altfel, noul șef al Petrotel Lukoil este născut chiar în Nijni Novgorod, unde grupul Lukoil mai are și un institut de cercetare, inginerie, design și dezvoltare în industria petrolieră. Carburanții produși aici sunt vânduți prin rețeaua de benzinării Lukoil-Volganefteprodukt. 

Rafinăria Petrotel Lukoil și-a bugetat pentru anul în curs un profit operațional în valoare de aproape 69 milioane dolari, în creștere cu 34% față de 2017, și încasări totale de 1,82 miliarde dolari, cu 9,6% mai mari comparativ cu anul trecut, în condițiile în care anticipează majorarea cu 11,5% a volumului total de livrări de produse petroliere, la peste 2,6 milioane tone. Bugetul Petrotel a fost întocmit în conformitate cu regulile contabile utilizate de grupul-mamă rus, astfel că veniturile din încasări estimate includ și obligații fiscale care urmează să fie plătite pentru acestea, cum ar fi accize, TVA sau taxe vamale.

Pe reguli contabile românești, Petrotel a terminat anul trecut cu un profit net de aproape 225 milioane lei, după cele de aproape 300 milioane lei din 2016 și 15 milioane lei din 2015. În anii anteriori, rafinăria Petrotel Lukoil a acumulat pierderi totale de peste 3 miliarde lei. În 2017, veniturile Petrotel au crescut cu 8%, la 4,887 miliarde lei, iar cheltuielile – cu 10,3%, la 4,662 miliarde lei.

Anul acesta, Lukoil și-a reunificat juridic business-urile de procesare țiței și producție de energie din România sub "umbrela" rafinăriei Petrotel Lukoil SA Ploiești, care a preluat prin absorbție compania locală producătoare de energie electrică Lukoil Energy&Gas Romania SRL. Aceasta operează, în interiorul rafinăriei Petrotel din Ploiești, o centrală termoelectrică de cogenerare care are, potrivit site-ului companiei, o capacitate instalată de 61 de MW și 300 Gcal pe oră.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.