RĂSTURNARE de situaţie pe piaţa imobiliară. Preţurile se PRĂBUŞESC. Acum câteva luni nimeni nu s-ar fi gândit la asta

Publicat in Business 22 Noiembrie 2018 2101 ori
Google+ WhatsApp
RĂSTURNARE de situaţie pe piaţa imobiliară. Preţurile se PRĂBUŞESC. Acum câteva luni nimeni nu s-ar fi gândit la asta
RĂSTURNARE de situaţie pe piaţa imobiliară. Preţurile se PRĂBUŞESC. Acum câteva luni nimeni nu s-ar fi gândit la asta

La nivelul Bucureştiului, luând în calcul numai locu­in­ţele individuale, numărul tranzacţiilor a scăzut luna tre­cută la 3.188 de unităţi, valoare cu 17% mai mică faţă de oc­tombrie anul trecut, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Luând în calcul şi Ilfov, atunci volumul cumulat de 3.876 de unităţi individuale reprezintă o scădere de 11%, în condiţiile în care în Ilfov volumul a crescut cu 36%. Per total, în primele zece luni ale acestui an numărul tran­zac­ţiilor cu locuinţe din Bucureşti şi Ilfov a scăzut cu aproape 5%, la un total de 34.539 unităţi. Acest volum a intrat pe un trend negativ după declinul de 42% din septem­brie şi a fost accentuat de scăderea de 11% din octombrie.

„Problemele din piaţa rezidenţială ţin mai degrabă de partea administrativă în acest moment, de primirea de autorizaţii şi de întârzierea recepţiei clădirilor. În ceea ce priveşte evoluţia construcţiilor, forţa de muncă reprezintă un factor important, iar lipsa ei duce, din nou, la întârzieri şi implicit la un grad mai mic de unităţi livrate şi implicit la scăderea tranzacţiilor“, a spus Georgian Marcu, acţionar al companiei de consultanţă imobiliară Green Angels.

În acest context, este pentru a treia lună consecutiv când vânzările de locuinţe scad considerabil. Dacă în august scăderea putea fi pusă pe seama concediilor şi a tichetelor de vacanţă acordate de guvern, în septembrie, când dezvoltatorii se aşteptau la o reluare a vânzărilor, piaţa a continuat să scadă puternic. În octombrie declinul însă a fost mai redus.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.