Firmele din Prahova se inchid pe banda rulanta. Care e motivul

Publicat in Business 21 Noiembrie 2018 1719 ori
Google+ WhatsApp
Firmele din Prahova se inchid pe banda rulanta. Care e motivul
Firmele din Prahova se inchid pe banda rulanta. Care e motivul

Potrivit ultimelor date centralizate de către Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în nouă luni ale anului curent, în Prahova, numărul societăților comerciale dizolvate a crescut, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cu 7 la sută, respectiv de la 764 la 816.


Dar, ca şi la sfârşitul lunii trecute, în context naţional, judeţul nostru stă destul de bine, câtă vreme, în România, numărul societăților comerciale dizolvate a cunoscut, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie a.c., o creștere de aproximativ 26 la sută. Concret, în nouă luni ale acestui an, în ţară, numărul firmelor supuse procedurii dizolvării a fost de 26.174, comparativ cu 20.692 – câte se înregistraseră în același interval al anului trecut.


Totodată, se poate afirma că Prahova stă chiar foarte bine comparativ cu alte județe. De exemplu, în județul Olt s-a înregistrat o creștere a societăților comerciale dizolvate de 122 la sută, iar în judeţul Giurgiu , creşterea este de 113 la sută!


Pe de altă parte însă, sunt şi judeţe în care s-a înregistrat o scădere a numărului de dizolvări, cum ar fi Harghita (minus 49 la sută), Brașov (minus 11 la sută) şi Mehedinţi ( minus 7 la sută). De altfel, acestea sunt singurele trei județe în care s-a înregistrat o scădere a numărului de societăți comerciale dizolvate, în celelalte trendul fiind, ca și cel național, de creștere.


În ceea ce priveştea Capitala, aceasta se menţine în trendul naţional, în sensul că, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie a.c., a avut o creştere a numărului societăților comerciale dizolvate de plus 27 la sută ( reamintim că la nivel naţional creşterea este de 26 la sută), comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.