SMART START USA: 1.000 de useri pe platforma, peste 150 de planuri finalizate

Publicat in Business 26 Octombrie 2018 978 ori
Google+ WhatsApp
SMART START USA: 1.000 de useri pe platforma, peste 150 de planuri finalizate
SMART START USA: 1.000 de useri pe platforma, peste 150 de planuri finalizate

Sala Aurel Ghibutiu a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei a gazduit vineri, 26 octombrie 2018, Conferinta “Smart Start USA – Solutii eficiente de finantare pentru internationalizarea afacerilor romanesti”, evenimentul fiind organizat de Fundatia Laufer, CCIR si Academia de Studii Economice din Bucuresti, impreuna cu partenerii de implementare a programului Smart Start USA: First Bank (Piraeus Bank), Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, Mastercard, certSign. Conferinta a fost organizata la circa patru luni de la data la care a fost lansat programul Smart Start USA, care prevede, in esenta, finantare, cu pana la 200.000 de dolari/companie, a peste 10.000 de IMM-uri si antreprenori din Romania pentru dezvoltarea unor business-uri in Statele Unite ale Americii.

Astfel cum a anuntat in iunie 2018, la momentul lansarii, initiatorul si coordonatorul programului Smart Start USA, Ilan Laufer (foto 2), care este si vicepresedinte pentru relatia cu SUA al Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei (CNMR), in aceasta perioada a fost desfasurat turneul de promovare a programului si platformei Smart Start USA. Mai exact, in cadrul turneului de promovare, denumit "Caravana Smart Start USA", au fost organizate conferinte de promovare a programului in 27 de orase din Romania.

Ilan Laufer: "Dorim sa atragem foarte multi tineri, sa imbunatatim educatia financiara"

Acest tip de promovare a fost extrem de benefica pentru sute de IMM-uri si antreprenori din Romania, care s-au decis sa se inscrie in platforma, existand potrivit cifrelor prezentate in cadrul conferintei de vineri, 26 octombrie 2018, peste 150 de planuri de afaceri deja inscrise pe platforma Smart Start USA si alte 350 sunt in curs de completare, finantarile fiind aprobate.

Planurile sunt insa si mai mari, caci pana la finalul anului sunt asteptate sa se inscrie cel putin 10.000 de IMM-uri si antreprenori romani in platforma Smart Start USAexistand in acest sens un buget alocat de 500 de milioane de dolari, asigurat de Banca Transilvania, cu implicarea Fondului de Garantare si a Fondului Roman de Contragarantare.

De altfel, in timpul discursului sau, Ilan Laufer a anuntat ca in cursul saptamanii viitoare Fundatia Laufer va deschide la Bucuresti un birou dedicat promovarii pprogramului Smart Start USA, venind astfel in sprijinul IMM-urilor si antreprenorilor romani.

Prezentam in continuare principalele declaratii ale initatorului programului Smart Start USA, Ilan Laufer, din cadrul conferintei de vineri 26 octombrie 2018: 
"Ne apropiem de 1.000 de useri pe platforma, sunt peste 150 de planuri finalizate si deja avem primele planuri aprobate si finantate. Speram ca puterea exemplului sa le dea curaj si altora sa se inscrie, sa aplice, sa dovedim ca putem schimba mentalitatea. Peste 350 de planuri de afaceri sunt in proces de completare.

Economia romaneasca este a doua cea mai subfinantata din UE atunci cand vine vorba de IMM-uri. Ceea ce incercam noi sa facem este sa schimbam mentalitati. Intrati pe platforma Smart Start USA, inscrieti un plan de afaceri, apoi noi luam legatura cu dumneavoastra, nu mai trebuie sa mergeti voi la banca, nu mai trebuie sa convingeti banca, iar acest lucru va schimba multe in zona creditarii IMM-urilor de catre banci. De asemenea, ne-am dorit sa atragem foarte multi tineri, sa imbunatatim educatia financiara.

In Statele Unite exista un potential urias pentru firmele romanesti. Am fost uimit totodata sa vad cate de multe are de oferit Romania pentru Statele Unite".


Turneul de promovare a programului si platformei Smart Strat USA va continua in luna noiembrie cu doua conferinte organizate in Statele Unite ale Americii, la New York si Miami.

Prin Programul Smart Start USA cel putin 10.000 de IMM-uri si antreprenori romani, anual, vor avea posibilitatea de a obtine finantari si de a accede pe pietele internationale, si in principal pe piata Statelor Unite ale Americii. Prin intermediul programului, acestea vor fi conectate la oportunitati concrete de dezvoltare a business-ului si de extindere a brand-urilor proprii in medii economice dinamice si competitive.

Bugetul alocat finantarilor companiilor cu capital romanesc, prin intermediul Smart Start USA, este de 500 mil. USD si in curand vor incepe sa fie acordate primele finantari antreprenorilor care deja au aplicat pe platforma smartstartusa.net.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.