Schimbări în programul Start-Up Nation: care sunt noutățile pregătite de Guvern

Publicat in Business 26 Octombrie 2018 998 ori
Google+ WhatsApp
Schimbări în programul Start-Up Nation: care sunt noutățile pregătite de Guvern
Schimbări în programul Start-Up Nation: care sunt noutățile pregătite de Guvern

Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat a publicat proiectele pentru Ghidul solicitantului și Procedura de implementare a programului Start-Up Nation 2018, iar printre noutățile ediției se numără acordarea unui avans de până la 30% la solicitarea beneficiarului.

 

„Ediția din acest an a Start-Up Nation dă șanse egale proiectelor cu activitate de producție și servicii, oferind un avantaj antreprenorilor din zonele cu o densitate mică a IMM-urilor. Vom avea reguli unitare de aplicare pentru toate agenţiile și pentru toţi partenerii bancari, pentru că am învăţat din experienţa din 2017”, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea, informează Mediafax.

Ministerul de resort anunță că noutățile programului 2018 se referă la acordarea unui avans de până la 30%, la solicitarea beneficiarului; simplificarea procedurii de achiziție și simplificarea planului de afaceri prin eliminarea proiecțiilor financiare.

„Programul Start-Up Nation este de natură să îi motiveze pe cei care debutează în afaceri. În paralel, pregătim Legea incubatoarelor de afaceri care, în scurt timp, va intra în dezbatere publică”, a mai precizat Ștefan-Radu Oprea.

În urmă cu câteva zile, premierul Viorica Dăncilă a declarat că Executivul va acorda, pentru programul Start-Up Nation, resurse bugetare de două miliarde de lei necesare finanţării nerambursabile pentru 10.000 de firme. „Vom continua acest program important pentru dezvoltarea mediului de afaceri românesc şi îl vom îmbunătăţi pentru a oferi şanse cât mai mari antreprenorilor care vor să-şi transforme ideile în afaceri de succes. Vom aloca resurse bugetare de două miliarde de lei, astfel încât să acordăm finanţarea nerambursabilă de 200.000 de lei pentru fiecare beneficiar, pentru 10.000 de firme. Programul pentru demararea celei de-a doua ediţii a programului Start Up Nation a fost lansat deja în dezbatere publică”, a completat premierul.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.