O companie din Emiratele Arabe Unite vrea să investească, inclusiv în Prahova, 100 de milioane de dolari

Publicat in Business 25 Octombrie 2018 1636 ori
Google+ WhatsApp
O companie din Emiratele Arabe Unite vrea să investească, inclusiv în Prahova, 100 de milioane de dolari
O companie din Emiratele Arabe Unite vrea să investească, inclusiv în Prahova, 100 de milioane de dolari

Mai multe zone din România sunt în atenția investitorilor din Emiratele Arabe Unite, care vor să construiască, în țara noastră, parcuri logistice și industriale de peste 100 de milioane de dolari, informeaza actualitateaprahoveana.ro.

Anunțul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern din această săptămână, la pachet cu rezultatele celorlalte vizite efectuate, recent, în Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Turcia.

"Am încheiat recent vizita oficială în Turcia, Emiratele Arabe Unite și Kuweit, state în care am avut întrevederi politico-diplomatice la nivel înalt și întâlniri cu asociațiile oamenilor de afaceri. A fost o misiune cu caracter preponderent economic, din care ne-am întors cu rezultate concrete, benefice pe termen lung pentru România. Oamenii de afaceri turci și cei din Țările din Golf sunt interesați să investească în România în infrastructură, în sănătate, să dezvolte proiecte de anvergură în parteneriat public privat. Am avut o discuție foarte aplicată cu președintele Republicii Turcia. Domnul Erdogan m-a asigurat că investitorii turci sunt interesați de construirea unui spital regional la Constanța, de 1.000 de paturi și de creșterea volumului schimburilor comerciale de la șapte miliarde de dolari la zece miliarde de dolari. În Emiratele Arabe Unite, interesul a fost, de asemenea, foarte mare pentru proiectele în parteneriat public privat, dar și pentru alte investiții. O companie din Emiratele Arabe Unite vrea să investească peste 100 de milioane de dolari în parcuri logistice și industriale, la Curtici, Aiud, Craiova, Constanța, București și în județul Prahova. Există interes foarte mare și pentru construcția Portului București pe canalul Dunăre-București. Având în vedere acest potențial care poate fi dezvoltat pe termen lung am convenit crearea unui parteneriat strategic economic între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite, un cadru mai restrâns și mai activ de cooperare la nivel guvernamental. În Kuweit am întâlnit același interes pentru România, manifestat de către investitorii kuweitieni. Un prim rezultat concret este perspectiva colaborării cu Institutul  Ana Aslan. Vizita în Turcia și în Țările din Golf a confirmat încă o dată că România este o destinație atractivă pentru mediul de afaceri din perspectiva dezvoltării unor proiecte de anvergură în domenii în care țara noastră are potențial de creștere atât economic, cât și social", a spus Viorica Dăncilă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.