Caravana Smart Start USA a ajuns la Ploieşti

Publicat in Business 25 Octombrie 2018 1116 ori
Google+ WhatsApp
Caravana Smart Start USA a ajuns la Ploieşti
Caravana Smart Start USA a ajuns la Ploieşti

Caravana Smart Start USA a ajuns astăzi la Ploieşti. Prezentarea singurului program privat din România care îşi propune deschiderea spre piaţa Statelor Unite ale Americii a companiilor cu capital românesc s-a desfăşurat la UPG Ploieşti în prezenţa antreprenorilor locali interesaţi, autorităţilor locale şi judeţene şi a reprezentanţilor băncilor partenere.

Concret, programul are ca scop stabilirea de contacte directe între companiile și întreprinzătorii din România și SUA, fiind înființată, pentru facilitarea rapidă a acestora, filiala CCIR la Miami, reprezentată de Ilan Laufer, fostul ministru pentru mediul de afaceri, o noutate pentru IMM-urile din România, interesate de extinderea pe piața americană și un pas important pentru implementarea Smart Start USA.

Programul, al cărui buget este de 500 milioane de dolari, este iniţiativa Fundaţiei Laufer în parteneriat cu Academia de Studii Economice București și Camera de Comerț și Industriei a României, cu participarea partenerilor de implementare – Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Fondul Român de Garantare, First Bank (Piraeus Bank Romania şi a altor două unităţi bancare.

“Piraeus Bank este prima bancă americană din România, practic a fost cumpărată de un fond de investiţii JC Flowers şi va fi prima bancă care va oferi soluţii în segmentul retailului bancar american, ceea ce ne sprijină foarte mult în dorinţa noastră de a susţine companiile româneşti de a pătrunde către noi pieţe. Valoarea creditului financiar acordat este de maximum 200.000 USD, aportul propriu de minimum 15%, iar perioada de implementare este de 7 ani. Suntem din ce în ce mai competitivi în foarte multe segmente: producţie, ansamble, echipamente, subansamble, maşinării, software, care a atins un procent din PIB de peste 7%, dar şi de agricultură sau mobilier unde România a crescut foarte mult ca şi competitivitate”, a spus, la Ploieşti, Ilan Laufer, iniţiatorul programului.

Acesta şi-a propus să susţină anual peste 10.000 de companii româneşti să îşi extindă afaceri în străinătate prin asigurarea accesului mai facil la finanţare, prin îndrumare şi consiliere, dar şi instruire antreprenorială. Platforma poate fi accesată aici (https://smartstartusa.net/) Săptămâna viitoare va începe finanţarea primelor proiecte eligibile.

“Din 420.000 de companii din România, 90% sunt IMM-uri. 20% dintre aceste IMM-uri export şi 25% din totalul exporturilor din România sunt acoperite de IMM-uri. Pentru acest program First Bank s-a pregătit cu trei pachete: pachet cont curent Smart Start USA, Tranzacţii Forward şi Platforma digital Live Shop. Vom opera la început cu 99 de unităţi bancare, 1.300 de specialişti şi 150.000 de clienţi activi “, a explicat Cristina Csiszer, director regional First Bank.

Vineri, pe 26 octombrie, la Bucuresti, vor fi prezentate concluziile sesiunilor de discuţii din cele 27 de oraşe în care a mers caravana Smart Start USA.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.