Fabrica ISOVER din Ploiesti se redeschide, dupa 2 ani de la intreruperea activitatii. Noi locuri de munca vor fi create

Publicat in Business 11 Octombrie 2018 3166 ori
Google+ WhatsApp
Fabrica ISOVER din Ploiesti se redeschide, dupa 2 ani de la intreruperea activitatii. Noi locuri de munca vor fi create
Fabrica ISOVER din Ploiesti se redeschide, dupa 2 ani de la intreruperea activitatii. Noi locuri de munca vor fi create

Grupul francez Saint-Gobain a modernizat și extins linia de producție de vată minerală din fibră de sticlă la fabrica Isover din Ploiești, ca răspuns la cererea în creștere pe această nișă din Europa de Sud-Est, aceasta urmând să fie redeschisă săptămâna viitoare, după o întrerupere de aproape doi ani. În primăvară, Profit.ro a anunțat intenția grupului de a redeschide linia și a ridica semnificativ capacitatea de producție a fabricii, la 30.000 de tone pe an. 

Acum, grupul a anunțat oficial că linia va fi redeschisă săptămâna viitoare, după o amplă modernizare tehnologică. Producătorul de materiale de construcții anunțase, pe 4 ianuarie 2016, sistarea activității la linia de producție din cadrul fabricii de la Ploiești, disponibilizând și 42 de angajați.

"Decizia de a opri activitatea la această linie de producție a fost luată ca urmare a efectelor crizei economice asupra sectorului de construcții, a scăderii continue a vânzărilor și profitabilității activității, în contextul în care în Europa Centrală și de Est, inclusiv România, există o supra-capacitate de producție de vată minerală din fibre de sticlă. În plus, pentru continuarea activității linei de producție din Romania ar fi fost nevoie de investiții suplimentare de mai multe milioane de euro, investiții care nu ar fi putut fi susținute prin rezultatele financiare pe care acestea le-ar putea genera", precizau atunci oficialii companiei.

Acum, observând o creștere a cererii, vor fi create 50 de noi locuri de muncă în departamentele de producție, logistică și administrativ și alte locuri de muncă indirecte în serviciile conexe. 

“Odată cu reînceperea activității la linia de producție de la fabrica Isover, Grupul Saint-Gobain își adaptează capacitatea de livrare a vatei minerale din fibră de sticlă la cererea pieței din regiune, dat fiind faptul că piața din România este cea mai mare din regiunea de Sud-Est a Europei. Decizia noastră a fost generată de tendința pozitivă înregistrată de piața construcțiilor din ultimul an, tendință estimată să continue și în următoarea perioadă“, a declarat anterior Ovidiu Păscuțiu, Director General Saint-Gobain Construction Products România - Rigips și Isover.


Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.