Ducati Energia Romania, o noua investitie de 1,5 milioane de euro in Parcul Industrial Ploiesti/ GALERIE FOTO

Publicat in Business 25 Septembrie 2018 4556 ori
Google+ WhatsApp

Compania Ducati Energia a investit 1,5 milioane de euro in fabrica pe care o detine in Ploiesti Industrial Parc, intr-o noua hala de productie de 1.500 metri patrati, unde va produce condensatori si contoare electrice inteligente, in colaborare cu compania sud-coreeana Nuintek. Aceasta este producatoare de film de prolipropilena metalizat, un reper care nu a mai fost pana in prezent produs de nici o companie din Romania.

La evenimentul oficial de astazi, care a marcat anuntarea noii investitii, dar si un scurt istoric al companiei italiene in Romania, au fost prezenti, pe langa presedintele CCI Prahova – Aurelian Gogulescu, ambasadorii din Italia si Coreea de Sud acreditati la Bucuresti, senatorul Emanoil Savin, deputatul Rodica Paraschiv, prefectul Madalina Lupea, presedintele CJ Prahova – Bogdan Toader, primarul orasului Busteni – Irinel Ghita, viceprimarul Ploiestiului – Cristian Ganea.

“In anul 2017 am avut o cifra de afaceri de 125.000.000 euro, iar in 2018 preconizam sa ajungem la circa 131.000.000 euro, adica o crestere cu 4%. Rezultatele noastre au fost confirmate si de catre topurile realizate de catre Camera de Comert si Industrie Prahova, unde, in ultimii 10 ani, am ocupat de fiecare data primul loc”, a precizat Bogdan Avram, directorul general al Ducati Energia Romania.

Ducati Energia Romania, investitie de 1,5 milioane de euro langa Ploiesti intr-o solutie tehnica inedita pe piata romaneasca

Prezent la eveniment, presedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, a spus in discursul sau ca “este o investitie care, sincer, nu stiu cat de des se mai intampla in Romania la ora actuala. Evenimentul de astazi marcheaza doua premiere pentru Romania: in primul rand, lansarea pe piata a acestui nou produs – prolipropilena metalizat si o premiera pe piata romaneasca, prin asocierea dintre o firma cu capital Italian si una cu capital din Coreea de Sud. Firma Ducati este foarte importanta pentru economia prahoveana, pentru ca are o cifra de afaceri impresionanta, are peste 600 de angajati si este liderul invetitiilor italiene in Prahova. Italia este cel mai mare investitor strain in economia prahoveana, cu peste 26% din numarul total al firmelor cu capital strain, adica 486 de firme italiene. Mai mult, Ducati Energia este un membru de prestigiu al CCI Prahova. Despre investitiile coreene in Prahova, cred ca suntem la inceputul unei povesti frumoase, de succes, caci in luna mai a acestui an, Kamtec a inaugurat, tot langa Ploiesti, cea mai mare investitie din acesta tara asiatica in productia de pompe pentru industria automobilelor. As vrea sa ii multumesc domnului ambasador din Coreea de Sud pentru preocuparea sa permanenta de a orienta firmele cu capital sud-coreean catre judetul nostru”, a spus presedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

Compania Ducati Energia Romania a fost infiintata in anul 2002, primul sediu fiind deschis in orasul Busteni, iar cel secundar in Ploiesti Parc Industrial. Compania are 600 de salariati in Romania (350 in fabrica de la Busteni, prima deschisa de grup in tara noastra, in anul 2002, si 250 de salariati in unitatea de productie de la Ploiesti).

In prezent, productia a ajuns la 10.000 de contoare inteligente pe zi, a caror destinatie este UE, printre care si Romania, pentru companiile Enel Muntenia, Enel Dobrogea si Enel Banat. Unitatea de productie de la Ploiesti detine si un laborator autorizat de verificari metrologice pentru energie electrica reactiva precum si un laborator autorizat MID pentru contoare de energie electrica activa si reactiva.

Fabrica din Busteni, cu o suprafata de 7.000 mp, cu care grupul italian a patruns in Romania, are ca obiect principal de activitate productia de condensatori. Principalele produse realizate la Busteni sunt: condensatori cu film de polipropilenametalizata; condensatori pentru pornirea motoarelor electrice, disponibili in carcasa de plastic, cat si in carcasa metalica; condensatori pentru electronica de putere cu aplicatii in caile ferate.

“In acest moment, la Busteni, reusim sa producem zilnic pana la 100.000 de condensatori, iar investitia facuta aici se ridica la 8,2 milioane de euro din 2002 si pana in prezent”, a mai spus Bogdan Avram.

Fabrica situata in Parcul Industrial Ploiesti a fost achizitionata in anul 2016, in prezent avand un efectiv de circa 250 de angajati si are ca principal obiect de activitate productia de contoare inteligente pentru masurarea energiei electrice, analizatori si regulatori precum si statii de alimentare pentru autoturisme electrice, LVM (low voltage manager) si UP (unitati periferice).

Realizarea obiectivului de activitate a fost posibila prin stransa colaborare cu companiile Enel Distributie Italia si  Enel Romania.

Fabrica produce in proportie de 100% pentru clientul Enel distributie Italia, avand suportul tehnic si de specialitate  Enel.

Prin aceasta noua investitie, Ducati si Nuintek isi propun crearea de noi locuri de munca atat de necesare si importante economiei.

DUCATI  ENERGIA ROMANIA  S.A. face parte din grupul italian DUCATI  Energia, cu sediul central la Bologna, avand un capital social integral privat de 3 milioane de euro. Infiintata in 1985, Ducati Energia este astazi considerata una dintre cele mai importante companii din Bologna cu un staff de aproximativ 1200 de angajati, activi in cele 9 fabrici raspandite pe glob.

Cifra de afaceri a grupului Ducati Energia a fost, in anul 2017, de 216.507.000 euro, iar in anul 2018 se preconizeaza 244.015.000 euro, inregistrand o crestere de +12,7%.

sursa: www.prahovabusiness.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.