Omicron – Ultima strigare a Pandemiei ?!

Publicat in Ion Cristoiu de catre Ion Cristoiu 18 Ianuarie 2022 1635 ori
Google+ WhatsApp
Omicron – Ultima strigare a Pandemiei ?!
Omicron – Ultima strigare a Pandemiei ?!

În mai multe rînduri, atît pe cristoiublog.ro cît și în emisiunile de la Aleph News, mi-am exprimat deosebita considerație pentru doctorul Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balș. Sînt multe motive pentru care l-am apreciat și îl apreciez pe doctorul Adrian Marinescu. Aș putea apela la adevărul că domnia sa e un specialist de excepție în boli infecțioase. În cei doi ani de Pandemie, Institutul s-a profilat exclusiv pe tratarea Covid 19. Medic de teren ca să zic așa, și nu de birou, Adrian Marinescu s-a ocupat de tratarea a sute de pacienți în saloanele de care a răspuns.

Aș putea invoca și felul de a fi al doctorului Adrian Marinescu. Așa cum remarcam pe parcursul interviului pe care mi l-a dat pentru Aleph News Adrian Marinescu a respins și respinge nevoia multor medici de a-și manifesta nevoia de putere pe seama pacienților.

Principalul motiv pentru care am o deosebită considerație față de Adrian Marinescu trimite la o realitate nefastă creată de Pandemie:
Ivirea și înflorirea Cioclilor Apocaliptici.
Mulți medici, chiar și dintre cei mai buni, au obsesia vedetismului mediatic. Pentru ei apariția la televizor, cultivarea ca vedete de către presă sînt lucruri rîvnite mai tare decît banii. Presa trăiește din dramatizări de proporții, din nevoia de Apocalipsă. De aici și ceea ce Argentoianu remarca în paginile Universului condus de Stelian Popescu:
Clișeul lui Putea fi ...
Breaking News – Putea fi o tragedie, chiar dacă n-a fost.

O mare parte din excesele dictaturii sanitare au izvorît din atmosfera apocaliptică formată și întreținută de presă de dragul ratingului sau al tirajului.
Așa s-a ajuns la ivirea și înflorirea Cioclilor Apocaliptici.

Aceștia au fost și sînt medici, dar și amatori (dentiști, psihiatri, administratori de bloc) care și-au dat seama că pentru a fi tot timpul pe micul ecran sau pe site-uri trebuie să dramatizeze realitățile prin exagerarea nesăbuită a pericolelor. Fiecare val a fost prefațat de profețiile negre ale Cioclilor Apocaliptici. Și cu cît Cioclii Apocaliptici exagerau mai tare, cu atît ei apăreau mai des la televizor.

În Top 10 al personajelor din 2020, realizat la solicitarea Aleph News, l-am trecut și pe doctorul Adrian Marinescu, pentru „c-a reușit să ne vorbească despre Pandemie fără a fi Cioclu Apocaliptic".

În 15 februarie 2021, comentînd interviul pe care i l-am luat în emisiunea din 14 februarie 2021, de pe Aleph News, scriam că l-am invitat pe dr. Adrian Marinescu din două motive:

E „unul dintre puțini medici specialiști în Covid 19 care, în intervențiile sale din spațiul public a depășit hotarele speculației pentru a medita cu voce tare asupra aspectelor sociologice și chiar filosofice ale Pandemiei".
„Doctorul Adrian Marinescu, una dintre vedetele Pandemiei și Vaccinării, nu s-a numărat printre Cioclii Apocaliptici. Intervențiile sale au fost totdeauna lucide, raționale, nu de puține ori polemice cu intervențiile Apocaliptice."
Nu de puține ori, cînd spațiul mediatic românesc, dar și european devenea un balamuc din care nu înțelegeam nimic, l-am sunat pe doctorul Adrian Marinescu pentru a-i cere părerea. Nu neapărat ca s-o public. Voiam ca simplu cetățean să aflu punctul de vedere al unui specialist calm, echilibrat, rămas neatins de morbul Apocalipsei profetizate.

Uneori, la capătul unei discuții telefonice l-am rugat pe dr. Adrian Marinescu să aibă o intervenție la Jurnalul meu video de pe cristoiublog.ro, pentru ca și telespectatorii să afle ce-mi spusese personal doctorul Adrian Marinescu.

Zilele din urmă au creat în chestiunea Pandemiei o zăpăceală absolută.
Pe de o parte mulți specialiști în plan european susțin că Omicron înseamnă sfîrșitul Pandemiei.
Pe de alta, Cioclii Apocaliptici dau valului 5 dominat de Omicron proporțiile unui sfîrșit de lume.
Era normal să apelez la doctorul Adrian Marinescu.

Pentru ediția de luni, 17 ianuarie 2022, a Jurnalului meu video, doctorul Adrian Marinescu mi-a acordat un interviu.
Domnia sa a ținut să susțină la un moment dat:

„Spun și îmi asum: eu cred că este ultima strigare importantă a Pandemiei".

Sub semnul acestui adevăr a stat interviul video, întins pe o oră.
Iată cîteva fragmente mai semnificative:

„Simțiți presiune pe spital?

Situația e destul de echilibrată în spital în momentul de față. În ultimele săptămâni, vin ceva mai mulți pacienți, dar este chiar o situație echilibrată. Părerea mea este în felul următor, referitor la valul 5. Aproximativ 2% dintre cei care fac infecția au nevoie în mod real de spitalizare, adică un procent mic. Dintre cei care vin la Matei Balș, cam unu din 5 se internează. Ceilalți 4 sunt evaluați și se întorc acasă și sunt monitorizați de medicul de familie. Rezolvarea pentru valul 5, care, după părerea mea va fi destul de scurt, ar trebui să se facă în prespital, nu la spital.

Cu siguranță că a început valul 5, dar apropo de știrile astea alarmiste, acestea existau și mai demult. În pandemie, mesajele nu s-au schimbat. Ați văzut cum sunt știrile? «Astăzi avem 10 000 de cazuri!» În loc să spună, mai departe, «da, dar din fericire, doar 2% au ajuns să se interneze, restul au forme ușoare!». Nu am auzit treaba asta.

Vă spun ceva interesant: deja am intrat în etapa de conviețuire, despre care eu vorbeam încă de anul trecut. Etapa de conviețuire înseamnă că, cei mai mulți dintre noi, în momentul în care ne infectăm, vom face niște forme ușoare care vor trece de la sine. Desigur, nu ne culcăm pe ureche că toți vor avea forme ușoare, de-asta și spun, această conviețuire încă nu e armonioasă. Va crește numărul de cazuri, va fi un interval scurt, după părerea mea, va fi vorba de niște săptămîni. Probabil prin februarie vom atinge acel maxim, iar din luna martie lucrurile vor arăta mult mai bine. Spun și îmi asum: eu cred că este ultima strigare importantă a pandemiei.

Ar fi bine ca după asta să urmărim ce a spus fiecare în media în acești doi ani de pandemie și să vadă dacă se potrivește.

Orice microorganism, în acest caz un virus, are un ciclu natural și este clar că, la un moment dat, apare uzura și că noile variante virale, indiferent de mutațiile pe care le suferă, înseamnă, la un moment dat, o variantă ușoară. Se spune că vom rămîne permanent cu virusul, eu nu cred acest lucru. Virusul slăbește, apoi moare. Coronavirusuri am avut și înainte de pandemie și vom mai avea, dar nu SarsCov 2. SarsCov 2 va slăbi și o să dispară într-un interval de timp. Vor fi cazuri izolate, care nu mai înseamnă un impact la nivelul populației.

Vreți să spuneți că nu vom mai avea restricții?

Restricțiile țin de partea politică, eu vă spun ce se întîmplă din punct de vedere medical. Și dacă din punct de vedere medical lucrurile se așază, nu văd o logică să nu renunțăm și la acele măsuri.

Despre copii

Cînd ai o variantă ușoară, cum este Omicronul, este evident că ne infectăm toți. Copiii se infectează și ei. Cei mai mulți fac forme ușoare. Cei mai vulnerabili rămîn persoanele, eu nu le spun în vîrstă, ci mature, și cei care au boli cronice. Eu cred că dacă mîine s-ar ridica toate restricțiile și s-ar spune că totul e normal, eu, dacă sunt vulnerabil, nu aș asculta ce-mi spun autoritățile și aș fi atent pînă trece infecția cu SArsCov2. Că mi-ar fi frică.

Dvs spuneți că nu se năpustește peste copii, așa cum se spune.

Aici sunt acele știri care încep cu numărul de infecții. Spun pe burtieră că «sunt afectați numai copiii». Nu are nicio legătură cu partea științifică sau reală."

Ion Cristoiu,

Www.cristoiublog.ro

 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.