Culmea oportunismului: Cum va vota USRPLUS cu ambele mîini Moțiunea PSD în care USRPLUS e acuzată de dezastrul țării

Publicat in Ion Cristoiu de catre Ion Cristoiu 01 Octombrie 2021 1279 ori
Google+ WhatsApp
Culmea oportunismului: Cum va vota USRPLUS cu ambele mîini Moțiunea PSD în care USRPLUS e acuzată de dezastrul țării
Culmea oportunismului: Cum va vota USRPLUS cu ambele mîini Moțiunea PSD în care USRPLUS e acuzată de dezastrul țării

Radiografiind în comentariul de pe cristoiublog.ro intitulat Prin Constituție, demnă de respect, Moțiunea de cenzură a devenit în ultima vreme, prin folosirea ei de către partide în interes politic, ușa stricată de la WC-ul gării, Moțiunea de cenzură depusă de AUR și USRPLUS, semnalam că poate cel mai important mijloc de luptă politică în democrație a ajuns să fie bătaia de joc a partidelor moldo-valahe. AUR a inițiat o Moțiune de cenzură pentru a nu mai fi Partidul din dosul casei, iar USRPLUS a semnat-o, pentru că vrea să dea șah PNL în confruntarea de putere din cadrul Coaliției de Centru-Dreapta. O bătaie de joc la adresa democrației a fost și aventura Documentului în Parlament. Citită în Parlament pe 9 septembrie, Moțiunea e trasă pe dreapta din mersul ei firesc, trasat de Constituție (după trei zile trebuia dezbătută și supusă la vot) printr-o șmecherie pusă la cale de PNL, PSD și UDMR:
Amînarea votării pînă cînd CCR se pronunță asupra conflictului juridic sesizat de Guvern.

Așa cum a arătat Decizia CCR din 28 septembrie 2021, Guvernul a pîrît la CCR un conflict de care se făcea vinovat chiar Parlamentul. Parlament care a încălcat Constituția de dragul Guvernului. Premierul Florin Cîțu știa asta. A făcut însă sesizarea în cadrul unei intrigi balcanice la care au participat Birourile Parlamentului și CCR pentru a amîna votarea Moțiunii AUR-USRPLUS pînă după Congresul PNL din 25 septembrie 2021. Decizia CCR spune clar, cu o limpezime rar întîlnită în Documentele acestei instituții:
Moțiunea AUR-USRPLUS e legală.
Suspendarea procedurilor parlamentare e anticonstituțională.
Moțiunea trebuie imediat repusă în circuit.

Sfidînd Decizia CCR, Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului hotărăsc în 28 septembrie 2021, după publicarea Comunicatului, să amîne repunerea Moțiunii AUR-USRPLUS în circuit pînă cînd vine Motivarea CCR. Legea de funcționare a CCR din 1992 stipulează că Decizia se aplică imediat, fără a mai aștepta Motivarea, care-și poate lungi publicarea pînă la o lună de zile. Refuzînd să repună Moțiunea AUR-USRPLUS în proceduri, Birourile reunite, dominate de PSD, PNL – aripa Cîțu și UDMR, decid să intre în circuit, în regim de urgență, o altă Moțiune, cea depusă de PSD în dimineața lui 28 septembrie 2021. Și nu pentru că PSD și-ar fi amintit că are în sertare o Moțiune, ci pentru că se știa de luni seara Decizia CCR. Prin urmare, joi, 30 septembrie 2021, Moțiunea PSD va fi citită în plen, iar marți, 5 octombrie 2021, va fi supusă votului.

Să te crucești nu alta.
Moțiunea AUR-USRPLUS deși deja citită, e lăsată deoparte, iar Moțiunea PSD, de abia depusă, va fi votată pe 5 octombrie 2021.

E mai mult ca sigur că Moțiunea PSD va face praf și pulbere cele opt luni de Guvernare PNL, USRPLUS și UDMR. Mai mult, n-am nici o îndoială că principala țintă a atacului vor fi miniștrii USRPLUS. Cu toate acestea, Dan Barna și Dacian Cioloș s-au grăbit să anunțe că vor vota cu urale Moțiunea PSD.

Să te crucești a doua oară!
URSPLUS va vota o Moțiune care aduce drept principal argument al căderii guvernului dezastrul domeniilor administrate de USRPLUS. Dacă USRPLUS va vota – și sînt semne că așa va fi – vom asista la un masochism politic unic în democrație:
Un partid politic votează o Moțiune în care e făcut praf și pulbere.

USRPLUS a surprins plăcut încă de la înființare prin afișarea drept Program definitoriu O altfel de politică. Ce înseamnă O altfel de politică? Înseamnă printre altele și angajamentul ferm de a respinge din viața politică legendara justificare a politicianismului românesc:
Fă-te frate cu dracu pînă treci puntea!

Toate curvăsăriile politice postdecembriste concretizate în alianțe contra naturii, în trecerea de la un partid la altul, în crearea de partide și partidulețe, în ridicarea poalelor în cap și-au găsit justificarea în luarea în serios a acestei învățături fanariote.

O mare parte din scîrba românilor față de politică își are temeiul în constatarea că partidele noastre n-au principii, n-au linii roșii care nu pot fi trecute nici dacă vine Apocalipsa, n-au tărie de caracter și prin urmare sînt în stare de toate combinațiile slinoase.
Formațiune a electoratului tînăr, educat, european, USRPLUS lăsa impresia unei fermități a principiilor împinse pînă la talibanism.

A venit însă momentul 3 septembrie 2021.
Formațiunea cu pretenții de partid european se aliază cu AUR, formațiune atacată de USRPLUS timp de un an întreg ca fiind fascistă, antidemocratică pentru a-l da jos pe Florin Cîțu.
Merită persoana lui Florin Cîțu o deraiere de la principii de asemenea proporții?!

Pentru USRPLUS PSD a fost Ciuma Roșie. USRPLUS a fost formațiunea care a folosit împotriva PSD toate mijloacele de luptă, chiar și cele deșucheate:
De la filmările lui Cosette Chichirău la WC-ul bărbaților, pînă la cultivarea deșucheatei plăcuțe suedeze. Iată însă USRPLUS dispusă să voteze Moțiunea depusă de Ciuma Roșie împotriva unei Guvernări de Centru Dreapta, cîntate pînă acum de USRPLUS ca fiind cu adevărat europeană, spre deosebire de guvernarea PSD care a fost comunistă. Și nu orice Moțiune, ci una în care USRPLUS e acuzată ca fiind responsabilă de dezastrul țării.

După ce s-a culcat cu AUR (ținîndu-și mîna la nas și declarînd c-a făcut-o doar o singură dată), USRPLUS trece acum voioasă în patul PSD.
De la alianța cu „fasciștii" la alianța cu „comuniștii".
Și asta numai și numai pentru că Florin Cîțu, pînă mai ieri, cel mai bun premier pentru USRPLUS, trebuie să plece de la Victoria.

Indiscutabil, nu persoana lui Florin Cîțu îi face pe liderii USRPLUS să se p... pe toate principiile cu care s-a fudulit pînă acum că le are.
La o privire mai atentă, îți dai seama că e vorba de relația de putere din cadrul Coaliției.

Liderii USRPLUS declară că, o dată căzut Guvernul Florin Cîțu, sînt deschiși participării la un nou Guvern PNL, USRPLUS, UDMR.
Noul Guvern presupune însă, în chip fatal, stabilirea unei relații de putere între PNL și USRPLUS.
Dacă Florin Cîțu va fi demis, URSPLUS va veni la negocierile cu PNL pentru noul guvern cu pretenții mult mai mari decît cele din decembrie 2020.
Liderii USPRLUS pariază pe un PNL lovit în moalele capului prin debarcarea, din funcția de premier, la intrigile USRPLUS, a chiar președintelui PNL.

Sînt tare curios cum vor arăta negocierile dintre PNL-ul condus de Florin Cîțu, dat jos din funcția de premier prin alierea USRPLUS cu Ciuma Roșie, și USRPLUS, umflată de tupeu prin reușita debarcării lui Florin Cîțu.

Ion Cristoiu,

Www.cristoiublog.ro

 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.