În Austria, preţul carburanţilor a scăzut sub 1 Euro/litru. În Bucureşti, un litru de motorină costă 1,19 euro

Publicat in Auto & Moto 15 Ianuarie 2015 2254 ori
Google+ WhatsApp
În Austria, preţul carburanţilor a scăzut sub 1 Euro/litru. În Bucureşti, un litru de motorină costă 1,19 euro
În Austria, preţul carburanţilor a scăzut sub 1 Euro/litru. În Bucureşti, un litru de motorină costă 1,19 euro

Pretul motorinei și benzinei în anumite zone din Austria a ajuns să coste mai puțin de un Euro pe litru (în România costă 1,19 Euro). Cititorul Ico mi-a semnalat aici, pe blog (multumesc), că știrea a fost publicată în presa austriacă. În urmă cu mai puțin de o săptămână am alimentat în Viena plătind 1,06 Euro/litru, în timp ce la București, ieri, litrul de motrină costa 1,19 Euro/litru (cu 12% mai mult).

 

Potrivit publicației Kurier, în anumite zone din Austria, prețul litrului de benzină a coborât la 0,999 Euro/litru, iar cel al motorinei la 0,998 Euro/litru, scrie soviani.com. Ieri seară, prețul benzinei la stația Petrom de la Inter era de 1,13 Euro pe litru (+13% față de nivelul la care a ajuns în prețul în Austria), iar, prețul motorinei la benzinăria Petrom de la Inter era de 1,19 Euro/litru (+19% față de nivelul semnalat de kurier și +12% față de prețul plătit de mine în urmă cu 5 zile). 

 
 

Spre comparație, dacă ieri la stația OMV-Petrom de la Inter prețul litrului de motorină era ieri de 1,19 Euro/litru, la stația OMV din Viena, Laaer Bergsstrasse 240, prețul era astăzi de 1,052 Euro/litru (+13% în București față de Viena).

Austria a devenit (prin intermediul OMV) țară producătore de petrol și gaze abia după ce OMV a cumpărat Petrom (cu resursele aferente României). Fără Petrom, Austria este o țară irelevantă din punct de vedere al producției de petrol și gaze. Și atunci, cum este posibil ca prețul carburanților într-o țară fără resurse proprii să fie mult mai mic (cu 13%) față de prețul dintr-o țară în care petrolul este în subsol? Un prim răspuns: incompetență și corupție – de la politica de taxe, lipsită de inteligență în România până la condițiile în care a fost privatizată compania Petrom și mai ales modul în care statul român a reprezentat interesele mele și ale dumneavoastră, ca cetățeni, după privatizare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.