Veşti proaste pentru milioane de soferi. Ce se întâmplă cu poliţele RCA

Publicat in Auto & Moto 05 August 2014 2205 ori
Google+ WhatsApp
Veşti proaste pentru milioane de soferi. Ce se întâmplă cu poliţele RCA
Veşti proaste pentru milioane de soferi. Ce se întâmplă cu poliţele RCA

Asigurările RCA se scumpesc din nou. Un proiect recent al Autorităţii de Supraveghere Financiară impune norme mai stricte pentru firmele de asigurare. Acestea vor avea de ales între ieşirea de pe piaţă şi scumpirea poliţelor.

 

 


Numărul firmelor de asigurare care vând RCA s-ar putea reduce semnificativ în următoarea perioadă dacă o normă ASF lansată deja în dezbatere va deveni literă de lege în forma actuală, scrie economica.net. În fapt, doar 4-5 companii arată în prezent că sunt suficient de solide pentru a îndeplini condiţiile de lichiditate şi solvabilitate pe care ASF se gândeşte să le impună.

 

Concret, Autoritatea propune în proiectul de normă ca indicatorul de solvabilitate să crească de la un minim de 1 la 1,3 în cazul firmelor care activează pe piaţa RCA.

 

Cu alte cuvinte, respectivii asigurători ar trebui să-şi îmbunătăţească solvabilitatea cu 30% iar aceasta doar în condiţiile în care în acest moment respectă criteriile minimale ceea ce nu este cazul Astra Asigurări (aflată sub administrare specială), Carpatica Asig(în proces de redresare financiară cu plan de măsuri) sau Euroins(care a anunţat că îşi va majora capitalul social dar nu a făcut-o încă).

 

Cele trei companii, cele mai mari de pe piaţa RCA, nu îndeplinesc nici actualele criterii de solvabilitate ceea ce înseamnă că pentru a le respecta pe cele noi ar trebui să vină cu aporturi uriaşe de capital sau să renunţe la acest segment. Astra, de exemplu, cea mai mare companie locală de asigurări, doar pentru a reuşi să reintre în limitele stabilite de ASF are nevoie, până la finalul toamnei, de un aport suplimentar de capital de peste 350 de milioane de lei. Euroins a anunţat dar încă nu a efectuat o majorare de capital de 25 de milioane de euro care ar repune firma în limitele normelor.

 

Continuarea pe economica.net.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.