Amenzi de circulaţie mai mari de la 1 iulie 2014. Vezi cât vei plăti dacă încalci CODUL RUTIER

Publicat in Auto & Moto 30 Iunie 2014 2835 ori
Google+ WhatsApp
Amenzi de circulaţie mai mari de la 1 iulie 2014. Vezi cât vei plăti dacă încalci CODUL RUTIER
Amenzi de circulaţie mai mari de la 1 iulie 2014. Vezi cât vei plăti dacă încalci CODUL RUTIER

Cresc amenzile de circulaţie de la 1 iulie. Codul Rutier stabileşte că amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate. Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.

 
 

NOUL COD RUTIER AMENZI. Salariul minim brut pe ţară va creste din 1 iulie de la 850 de lei la 900 de lei, aceasta fiind cea de a doua majorare din acest an. Prima majorare a salariului minim brut a avut loc pe 1 ianuarie, cand a urcat de la 800 de lei la 850 de lei.

 

Majorarea salariului minim brut pe economie are şi o parte mai puţin bună. Codul Rutier prevede că amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numarului punctelor-amendă aplicate, iar un punct-amendă reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului – art. 98, alin. (1) şi (2). În consecinţă, de la data de 1 iulie 2014 punctul de amendă va creşte de la 85 la 90 de lei. Această corelare va duce la creşterea cuantumului amenzilor fiind stabilite de la 180 lei, până la un maxim de 1.800 lei, în funcţie de gravitatea contravenţiilor comise.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.