Service-urile auto, bănuite că se înțeleg pentru a stabili prețurile la reparații și piese

Publicat in Auto & Moto 07 August 2020 893 ori
Google+ WhatsApp
Service-urile auto, bănuite că se înțeleg pentru a stabili prețurile la reparații și piese
Service-urile auto, bănuite că se înțeleg pentru a stabili prețurile la reparații și piese

Este anchetă pe piața service-urilor auto, după ce au apărut suspiciuni de înțelegere pentru stabilirea prețurilor la reparații și piese. Consiliul Concurenței s-a autosesizat si verifică posibile înțelegeri între firmele care asigură servicii de întreținere și reparare a autovehiculelor.

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, afirma cu ceva timp în urmă că prețurile solicitate asigurătorilor de service-urile auto pentru reparațiile mașinilor avariate în urma unor accidente ar putea fi plafonate, afirmând că suspectează anumite înțelegeri ilegale între service-uri.

„Ceea ce suspectăm noi este un ansamblu de înțelegeri între service-uri legate de costul reparațiilor mașinilor în special în regim RCA, inclusiv costul achizionarii pieselor de schimb care sunt implicate în aceste reparații. Deci, ne uităm la relația service-uri - furnizorii de piese de schimb și firme de asigurare. Separat de investigația propriu-zisă avem și propuneri de modificare a legii și acolo înțelegem că prețul crescut al reparațiilor exercită o presiune asupra prețului RCA, deci dacă sunt mai scumpe reparațiile, evident că există o presiune să crească prețul RCA-ului și atunci, ca să nu mai fie împovărați consumatorii, noi am propus sau am susținut ideea de a plafona, de a pune o frână în calea creșterii reparațiilor", a explicat Bogdan Chirițoiu, vineri, la Digi24.

El a mai spus că speră ca până la sfârșitul anului să fie finalizată modificarea legislației RCA.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.