Volkswagen a plătit despăgubiri RECORD: greșeala de 10 miliarde de dolari

Publicat in Auto & Moto 28 Iulie 2020 908 ori
Google+ WhatsApp
Volkswagen a plătit despăgubiri RECORD: greșeala de 10 miliarde de dolari
Volkswagen a plătit despăgubiri RECORD: greșeala de 10 miliarde de dolari

Cumpărătorii americani de vehicule diesel poluante ale grupului german Volkswagen au primit despăgubiri în valoare cumulată de 9,8 miliarde de dolari, a anunţat luni Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) a Statelor Unite, transmite Reuters.Volkswagen a convenit să răscumpere sau să repare peste 550.000 de veihucle diesel poluante, după ce în 2015 a recunoscut că a folosit un soft ilegal pentru a trișa la testele de poluare.

 

Potrivit raportului final al FTC, peste 86% dintre americanii care au participat la acordurile cu VW au solicitat să îşi returneze automobilele în cadrul unui program de buyback sau să încheie mai devreme contractele de leasing, în loc să le repare.

Volkswagen a plătit peste 9,5 de miliarde de dolari consumatorilor americani, în timp ce compania Robert Bosch, furnizoare de componente pentru vehiculele VW, a plătit peste 300 de milioane de dolari consumatorilor americani.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.