A inceput programul Rabla Clasic pentru automobile și motociclete. Prima de casare e 6.500 de lei, se adaugă bonusuri pentru mașini hibride sau pe GPL

Publicat in Auto & Moto 17 Martie 2020 496 ori
Google+ WhatsApp
A inceput programul Rabla Clasic pentru automobile și motociclete. Prima de casare e 6.500 de lei, se adaugă bonusuri pentru mașini hibride sau pe GPL
A inceput programul Rabla Clasic pentru automobile și motociclete. Prima de casare e 6.500 de lei, se adaugă bonusuri pentru mașini hibride sau pe GPL

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), lansează azi programul Rabla Clasic, potrivit unui comunicat de presă. Începând de azi, de la ora 13:00, oricine dorește să achiziționeze o mașină puțin poluantă, poate să se adreseze unuia dintre dealerii autorizați. Programul vine cu mai multe noutăți, una fiind o premieră absolută: posibilitatea de a achiziționa motociclete.

Programul RABLA CLASIC 2020:

Are cel mai mare buget de când există programul: 405 milioane de lei.

Va avea cel mai mare număr de beneficiari din ultimii 15 ani: se estimează că în jur de 60.000.

Valoarea primei de casare rămâne la 6.500 de lei (1.350 de euro). Această primă poate să crească cu încă 1.000 de lei dacă mașina pe care o alege beneficiarul are pragul de emisii de 96 de g de CO2 per km.

De asemenea, s-a introdus un eco-bonus nou în RABLA CLASIC de anul acesta: valoarea lui este de 1.000 de lei, care se pot adăuga la cei 6.500 de lei, în cazul în care este aleasă o mașină cu sistem GPL sau GNC.

S-a decis, inclusiv, creșterea eco-bonusului pentru mașinile hibride convențional (cele care nu se încarcă la priză) de la 1.700 de lei la 2.500 de lei.

„Partea frumoasă a acestui program este că puteți adăuga peste prima de casare două eco-bonusuri și, astfel, suma decontată de noi din costul mașinii poate să depășească 2.000 de euro. Dau și un exemplu, ca să fie clar pentru toată lumea: dacă vreunul dintre voi alege să cumpere o mașină hibrid convențional, cu un prag de emisii de 96 de g CO2 i se va putea deconta din costul mașinii peste 2.000 de euro”, spune ministrul Costel Alexe.

RABLA MOTO

Cei care vor să-și cumpere o motocicletă o pot face acum prin programul Administrației Fondului pentru Mediu. Și în acest caz trebuie casat un autovehicul vechi, iar prima de casare este de 3.500 de lei.

Programul este oficial deschis.

Pașii pe care trebuie să îi urmeze un beneficiar al programului RABLA CLASIC:

Să obțină de la dealeri cererea de înscriere în program. Aceasta are o valabilitate de până la 120 de zile;
Apoi, în 30 de zile de la obținerea cererii, beneficiarul trebuie să caseze autovehiculul vechi;
După care, în cadrul celor 90 de zile care au mai rămas, cetățenii trebuie să încheie formalitățile de achiziție a mașinii.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.